Projekti enot
Tradicionalni slovenski zajtrk v enoti Mojca Natisni
 
TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK Z DRUŽINAMI, V ENOTI TROBENTICA Natisni
Tudi v letošnjem letu smo se skupaj s starši na roditeljskem sestanku odločili, da bi imeli Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu skupaj z družinami.

Z otroki smo naredili načrt na plakatu priprave za zajtrk. Vsekakor so bili navdušeni, da bodo z nami zajtrkovali, njihove mamice, očki, babice, dedki …  Povabili smo tudi ravnateljico vrtca go. Majdo in pom. ravnateljice go. Andrejo in Metko.  Vsakodnevno smo si v jutranjemu krogu pogledali načrt, kaj moramo še postoriti. Skupaj smo napisali vabila, izdelali čebelice, čebelnjake, rezali in sušili sadje, pripravili po receptu presne kroglice in skutini zvezdi, maslo … Predvsem smo želeli nameniti pozornost zdravi in domači prehrani.

V petek, že zgodaj zjutraj smo z otroki začeli z urejanjem igralnice, dekoracijo miz, pripravo samopostrežnega zajtrka … Pripravili smo še sok iz svežega sadja. Malo pred osmo zjutraj, so se nam pridružili že prvi gostje. Povabili smo jih k zajtrku in tudi vse ostale, ki so prihajali v vrtec. Jure, stric dečka P., nam je ves čas veselo igral na harmoniko. Vzdušje je bilo res sproščeno in prijetno.

Po zajtrku so se nam pridružili tudi učenci PŠ Kopanj z učiteljicami, s katerimi smo skupaj zapeli ob spremljavi harmonike pesem Čebelar (L. Slak).

Želja otrok je bila tudi obisk čebelarja, zato smo povabili T. očka, ki nam je ob prijetni slikanici Čebele (I. Esenko) in ob različnih pripomočkih predstavil delo čebelarja.

Za otroke in tudi nas odrasle je bil to res poseben dogodek, ki je pustil prijetne vtise in mogoče postane celo tradicija našega vrtca.

Vzg. Blanka Strgar
 


 
Vesele nogice so urejale eko vrtiček Natisni
Skupina Vesele nogice smo v četrtek, 4. 5. 2017 na Pastirčkovem vrtu pripravili gredice, na katere smo posejali semena cvetlic Cinij in Ognjiča. Na drugo gredico bomo posadili semena jedilnih buč. Otroci so zavzeto sodelovali pri pripravi gredic, sejanju in zalivanju semen.


    


 
Za Dan zemlje so otroci iz enote Pastirček, Rožle in Tinkara zasajali vetrnice Natisni
Za Dan zemlje so otroci iz enote Pastirček, Rožle in Tinkara zasajali vetrnice.

Preberi več...
 
V enoti Rožle so izdelali najlepši in najbolj ekološki pirh! Natisni
V enoti Rožle so izdelali najlepši in najbolj ekološki pirh!


 
ČISTILNA AKCIJA V ŠT. JURIJU Natisni
V petek, 7.4.2017 smo se otroci in vzgojiteljice iz vrtca Kosobrin odpravili čistit del gozda pod cesto iz Št. Jurija proti Vrbičju. Gozd smo rešili dveh velikih vreč mešanih odpadkov in embalaže. Našli smo tudi odvržen televizor in krovno ploščo za gospodinjski aparat.  Otroci so bili presenečeni, da ljudje tako malomarno ravnajo in odpadke mečejo kar med vožnjo iz avtomobilov v naš lepi gozd. 

Želimo si, da bi od zdaj naprej imeli čist gozd, kjer bi se lahko varno sprehajali, igrali in uživali v vsem kar nam čudovita narava ponuja.

Jana Kovač
Vodja vrtca Kosobrin, Št. Jurij 
Priprave na praznovanje Gregorjevega Natisni


 
VEM (ZA)KAJ PIJEM IN JEM Natisni

VVZ Kekec Grosuplje se je, kot že vrsto let, tudi letos predstavil na Celjskem sejmu Altermed. Vzgojiteljice in kuharice smo pripravile stojnico, na kateri smo obiskovalcem sejma predstavile načine uvajanja odgovornega ravnanja s hrano pri najmlajših otrocih. Na stojnici smo mimoidočim ponudile namaza z ajdovo kašo in bučnimi semeni ter z jabolki. Obiskovalci so lahko poskusili vodo z okusom bezga, limone in mete.

Predstavile smo prizadevanja za odgovorno hranjenje v vrtcu, ki vključuje uživanje raznovrstne hrane, primeren vnos tekočine, predvsem vode za hidracijo ter zmanjšanje odpadkov pri obrokih. Gre za predstavitev različnih strategij, ki jih uporabljamo strokovne delavke pri vsakodnevnem vzgojno-izobraževalnem delu, s katerimi motiviramo otroke za zdrav življenjski slog in povečano odgovornost do sebe in okolja.

Katarina Glinšek 
EKO DEJAVNE PIKICE V VVZ KEKEC Natisni

Pretekli mesec smo se skupina nadebudnih 2- letnikov z imenom Pikice lotili kar nekaj manjših okolju prijaznih dejavnosti.
Vsakodnevno smo na sprehodih opazovali spreminjanje narave, najbolj so nas navduševale jate ptic, ki so krožile visoko nad nami. Pa se je porodila ideja, da poiščemo njihova prebivališča in jim prinesemo semena in jih nahranimo. V naslednjih dneh smo opazovali, kaj se je zgodilo s prinešeno hrano: ptice so bile lačne in vso pojedle. 
 Naša mala kulinarična specialiteta so bila pečena bučna semena, ki so se jih otroci zelo razveselili, saj so bila brez lupin, juhu!
Vključeni smo tudi v projekt Eko paket, kjer trenutno v vrtcu in z družinami raziskujemo uporabnost odpadne tetrapak embalaže od sokov in mleka z vidika ustvarjanja konstrukcij ter v širšem pomenu z seznanjanjem z recikliranjem odpadne embalaže.  
Za praznični začetek meseca pa smo v našo igralnico povabili starše in druge družinske člane z namenom skupnega ustvarjanja kar najlepših okraskov, smrečic s poudarkom na uporabi naravnih 
materialov. Ob prijetnem vzdušju smo ustvarili lepo dekoracijo.

Zapisala: Klavdija Zajec Bobnar

 
Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu Pika Natisni
V vrtcu PIKA smo imeli Tradicionalne slovenski zajtrk. Obiskali so nas župan Občine Grosuplje dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar, predsednik KS Šmarje Sap g. Janez Pintar in ravnateljica vrtca Majda Fajdiga.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 10 od 29