Kotiček idej
Umetniške, gibalne in kuharske ustvarjalnice Natisni
Preberi več...
 
Eksperimenti z brivsko peno Natisni
Z brivsko peno je eksperimentirala Simona Rus iz enote Tinkara s sinom Rubnom.

 
Pripomočki: brivska pena, posodice, avtomobilčki, pladenj, barva za živilo, kozarec.

Na pladenj stisnemo peno, otrok se z njo igra, lahko polni posodice, se igra z avtomobilčki, riše s čopičem po pladnju in peni.

Slika 1: brivsko peno damo v posodo, dodamo barvo in zmešamo, za pol ure damo v zmrzovalnik, da se pena strdi v sneg. Za igro dodamo manjše igračke, midva sva uporabila avtomobilčke.

Slika 2: eksperiment vremena - oblak in dežne kapljice. V kozarec natočimo vodo, dodamo peno, tako dobimo oblak, skozi peno stiskamo barvilo in opazujemo mešanje snovi (dežne kaplje). Vir: spletna stran Pinterest
Izvedba in fotografije: Simona in Ruben Rus

 
Mami, znam skuhati korenčkovo juho Natisni

Mami, znam skuhati korenčkovo juho je pripravila Nuša Košak iz enote Kekec. Kuhanju juhe je dodala še dve igri za prepoznavanje živil in pripomočkov za kuhanje. Veselo na delo. Pa dober tek!

MAMI, ZNAM SKUHATI KORENČKOVO JUHO

Otroci zelo radi kuhajo in pomagajo staršem. Zato jim omogočimo v tem času, da si sami skuhajo juho, ki jo bodo z veseljem pojedli. 

KORENČKOVA JUHA je zelo dobra. Naše babice so vedno govorile, da si z uživanjem korenčka izboljšate vid. Korenje vsebuje veliko beta karotena in vitamina A, ki lahko prispevata k zdravju oči in predstavljata odličen vir vitaminov. Okrepi tudi naš imunski sistem, ki nas varuje pred bakterijami in virusi. Zato je ta juha s korenjem, zdrobom in jajcem idealno "zdravilo" za gripo, prehlad, torej za krepitev našega imunskega sistema. To juho imenujemo tudi milijonska juha.

Pa začnimo.
Preberi več...
 
Otroške ljudske pesmi s slikopisom Natisni
Otroške ljudske pesmi s slikopisom je pripravila in posnela Darja Zorec iz enote Kekec.

 

 
Risanka Jabolko spora Natisni
Risanka je nastala v Mali risarski šoli Grosuplje v letih 2013 in 2014. Scenarij je napisala Judita Rajnar, mentorici sta bili Judita Rajnar in Andreja Goetz.