Kotiček idej
Drevo in pirhi iz papirja Natisni

DREVO IZ PAPIRJA (EKO DREVO)

Potrebujemo:
    • Papir (lahko so odpadne papirnate vrečke, lahko je časopisni papir, kuhinjske brisače, revije, odpadni barvni papir, …).
    • Škarje.
    • Lepilo.

Navodila za izdelavo:

Vrečko ali papir v več plasteh na vrhu nastrižemo na trakove, nato pa z rokami mečkamo oziroma zvijamo nastrižene trakove, prav tako pa zvijemo spodnji del, da dobimo deblo in veje. Velikost izberemo poljubno in po želji. Več kot bo plasti papirja in trakov, več bo vej in debelejše, večje bo drevo. Drevo nato okrasimo glede na letni čas. Na primer, pomlad z zelenimi zmečkanimi bunkicami za liste ter belimi in rdečimi za cvet. Mlajši otroci lahko sami natrgajo in zmečkajo papir, starejši pa sami nastrižejo zelene listke in cvetove, plodove, ... Zmečkane, nastrižene listke, cvetove, plodove poljubno nalepimo na veje.

Preberi več...
 
Motorka in drevesa Natisni
MOTORKA IN DREVESA

V času koronavirusa je tudi v družinah prisotno veliko ustvarjalnosti. V družini Grašič so izdelali motorko in drevesa.

Potrebovali so naslednje pripomočke:
    • karton, 
    • rolice,
    • vroče lepilo.

 
Ostani doma in se zabavaj Natisni
Ostani doma

Vreme nam res služi in prav je da čim več časa preživimo na proste. Zato vas pošiljam v gozd ali travnik (seveda poskrbite, da boste varni), kjer boste nabrali različne materiale. Z otroki nato ustvarite mozaik, napis in nabranih materialov (lahko doma na vrtu ali pa kar v gozdu. Pošiljam nekaj predlogov kaj smo ustvarili mi. 
Preberi več...
 
Gibalne minutke Natisni
 
 
Gozdne olimpijske igre Natisni

Za spodbujanje gibanja v naravnem okolju, za veselje in zabavo.

Izbrala in pripravila za objavo: Klavdija Zajec Bobnar iz enote TinkaraVIR: INŠTITUT ZA GOZDNO PEDAGOGIKO, Natalija Gyorek
 
Mi imamo zajčka Natisni
Sredstva, ki jih potrebujemo za ustvarjanje zajcev imamo v večini že doma (rolice toaletnega papirja, različne vrste barvnega papirja, veje…). Plastične premikajoče oči otroci nadomestijo tako, da jih sami narišejo, oblikujejo iz papirja… Na vejo lahko obesite poleg zajcev iz navadnega papirja, tudi zajce iz rolic toaletnega papirja. Kombinirate po otrokovih željah in okusu.
Med ustvarjanjem zapojete pesem o zajčku, ki jo otroci že poznajo, se naučite novo, lahko vam otrok pripoveduje kaj vse že ve o zajcih, razlike med kuncem in divjim zajcem, poslušate pravljice, poiščete  informacije v knjigi, na spletni strani…

 

VIR: Dodatne predloge za ustvarjanje si lahko pogledate na PINTEREST EASTER CRAFTS.

                                                                                                                                                Milka Ćućić
 
Čokoladne lizike za praznik Natisni
idw
Preberi več...
 
Pomladne igre doma in v gozdu Natisni
Pomladne igre doma in v gozdu je pripravila Janja Čeh iz enote Kekec

Preberi več...
 
Košarka doma Natisni
Povezava do videa

Preberi več...
 
"Šola" tudi za najmlajše Natisni
 TUDI NAJMLAJŠI IMAJO LAHKO SVOJO »ŠOLO«

Ko najmlajši opazujejo starejše brate ali sestre, kako pridno rešujejo različne šolske učne liste, si tudi sami želijo tega. Posebej za triletnike sem tako pripravila različne naloge, ki jih bodo ob začetni razlagi lahko rešili popolnoma samostojno. Nič hudega, če si kakšno nalogo prilagodijo in rešijo po svoje.

Veliko zabave in novega znanja.

Anja Skubic, vrtec Kekec Zg. hodnik
Preberi več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 Naprej > Konec >>

Rezultati 31 - 40 od 45