Kotiček idej
Spoštovani starši, otroci, družine! Natisni
Nekje sem zasledila misel: »Življenje se zgodi, ko delamo načrte. Ne upirajmo se, ne hitimo. Sprejmimo to in nadaljujmo.«

Najdimo znotraj sebe in znotraj svojih domov vsak dan tisto, kar nam daje upanje, prinaša mir, medsebojno razumevanje, potrpežljivost, zadovoljstvo in hvaležnost.

V tem času, ko vrtec zaradi epidemije ne deluje, iščemo nove poti, kako bi vzpostavili stike z vami, vam ponudili to, kar zmoremo in znamo in razveselili vas in otroke z idejo, nasvetom, pobudo. Naše vzgojiteljice so pripravile nekaj idej, ki si jih lahko ogledate v kotičku idej, v svetovalnici pa boste našli tudi nekaj strokovnih nasvetov. 

To je velik preizkus za vse nas. Prepričana sem, da bomo zdržali in premagali virus, zmagali pa tudi bitko s samim seboj in v skupnosti. Čas je naš zaveznik. Zagotovo bo  prinesel rešitev in nova spoznanja. »Se vidimo, ko bo vse drugače.«

 Majda Fajdiga, ravnateljica
 
Naredimo si knjigo Natisni
Potrebujemo:
    • Poljubne fotografije živali, rastlin, družine, predmetov, …
    • Škarje.
    • Svinčnik, barvice, flomastre, …
    • Papir poljubnih velikosti.
    • Luknjač.
    • Vrvico.


Navodila za izdelavo:

Najprej se skupaj dogovorimo za naslov naše knjige. Naj bo vsebina knjige nekaj, kar otroke še posebej veseli ali zanima. Nato se lotimo izdelave. Če si bomo izdelali, na primer knjigo o živalih, poiščemo fotografije na to temo. Lahko naredimo poglavja in živali ločimo glede na tip oziroma njihovo bivanje (1. Poglavje: Gozdne živali, 2. Poglavje: Vodne živali, itd., lahko pa jih razvrstimo poljubno glede na poznavanje, priljubljenost, velikost, …).
Fotografije izstrižemo in jih lepimo na papir, glede na izbrano tematiko, vsebino,… 


Preberi več...
 
Igre zaupanja in sodelovanja Natisni


IGRE ZAUPANJA IN SODELOVANJA

TOKRAT NAS ČAKAJO GIBALNE IGRE V DVOJICAH. PRI IGRI BODITE USTVARJALNI. MOŽNOSTI ZA GIBANJE JE RES VELIKO. PREPRIČANI SMO, DA BOSTE PRI IZVEDBAH NAŠLI SVOJ USTVARJALNI IZRAZ. ;)


1. TI IN JAZ
En otrok se usede na tla, drugi p stopi za njegov hrbet. Sedeči dvigne roke, stoječi položi
svoje dlani na dlani sedečega otroka. Oba mižita. Tisti, ki stoji, vodi roke sedečega.
Sedeči se lahko prepusti vodenju ali pa se mu upira.

2. PRETEGOVANJE - DVIGANJE NA HRBET
Otroka stojita tesno s hrbtom drug ob drugem. En otrok se stabilno postavi v razkorak,
roke malo odroči, počasi upogne kolena in se začne upogibati naprej, drugi sloni na
njegovem hrbtu in se prepusti gibanju partnerja.

3. RAZISKOVANJE PROSTORA
Eden od dvojice vodi igro. Drugi stoji vzporedno, v diagonali za njim ali povsem za
njim. Med njima je za dva do tri korake prostora. Vodja hodi po prostoru in ga raziskuje,
potipa, ogleduje, povoha, lahko teče, se vrti, skače, se dviga in spušča, usede, leže …
Otrok, ki sledi vodji, ponavlja vse njegove gibe in početje.


Preberi več...
 
Uganke o vremenu Natisni

Preberi več...
 
Moj domači kruh Natisni
Količina: 1 kg kruha

SESTAVINE:

75 dag moke( bele)
25 g svežega kvasa
2 čajni žlički sladkorja
3 čajne žličke soli
0, 5 l mlačne vode (približno)
1 jedilna žlica olja (navadno ali olivno)
Preberi več...
 
Bibarije Natisni

Preberi več...
 
Znanstveniki Natisni
 
Preberi več...
 
Panjske končnice riše vsa slovenija Natisni
Čebelarska zveza Slovenije je razpisala natečaj z naslovom Panjske končnice riše vsa Slovenija. K sodelovanju vljudno vabimo otroke, ki obiskujejo VVZ Kekec Grosuplje in njihove starše. Preko sodelovanja skupaj spoznavate našo slovensko kulturno dediščino, pomen čebel, čebeljih izdelkov, opraševanja in pridelave hrane v domačem okolju.


Najprej priporočamo, da greste skupaj z otrokom do bližnjega čebelnjaka, si ga ogledate ter se pogovarjate o čebelah, medu itd.

Nato se lotite ustvarjanja panjske končnice na leseni deščici dimenzije 28x 13x 1, 5 cm. Če lesene deščice nimate, lahko ustvarjate tudi na kakšnem drugem materialu ( karton…), a naj bodo panjske končnice enakih dimenzij. Ustvarjate tako otroci kot tudi starši. Poleg tradicionalnih motivov, ki so upodobljeni na klasičnih panjskih končnicah, lahko naslikate motive povezane s čebelami, pridelavo hrane v domačem okolju itd. Bodite kreativni, pustite domišljiji prosto pot! Pri ustvarjanju izberite različne likovne tehnike, materiale.Svoje izdelke- umetnine fotografirajte, pripišite ime in starost avtorja panjske končnice ter do 31. 5. 2020 po eAsistentu ali arnes spletni pošti pošljite svoji vzgojiteljici. Fotografije bomo objavili tudi v našem letošnjem glasilu Prvi koraki.

Priporočamo, da svoje unikatne poslikane panjske končnice, po vaši želji ob priložnosti podarite kakšnemu čebelarju ali pridelovalcu hrane ter se mu s to gesto simbolično zahvalite za med ali drugo lokalno pridelano hrano, ki je na naših mizah.

Vsem sodelujočim otrokom in staršem se lepo zahvaljujemo za sodelovanje!

                                                                                                                                        Vida Kastelic  
                                                                                                                                   Eko koordinatorica 

 
Ples ob glasbi Natisni
 
Razgledi doma Natisni
Likovni natečaj za vse generacije

RAZGLEDI DOMA

V času epidemije smo se primorani držati doma, kar je lahko zelo utesnjujoče. Premagajmo tesnobo in stres z ustvarjalnostjo!

Ponujamo vam izziv, da poiščite zanimive razglede v vašem domu: kakšen nenavaden predmet, rastlino, kos pohištva, dramatično osvetljen vogal sobe ali slikovit ambient, detajl na polici, tihožitje na kuhinjski mizi, morda pa vam celo pozira mačka, ki sladko prede na kavču.

Narišite risbo, naslikajte sliko, izdelajte maketo ali kolaž … Posnemite ali preoblikujte po svoje. Natečaj je brez tehničnih ali slogovnih omejitev in je namenjen vsem generacijam.

Izdelek fotografirajte in pošljite v .jpg ali .pdf obliki na: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript oziroma ga objavite na naši Facebook strani JSKD Likovna dejavnost s pripisom: #Razgledidoma. Pripišite tudi vaše ime in priimek ali psevdonim. Otroci naj napišejo starost ali razred.

Vaša dela bomo objavili v spletni galeriji in na družbenih omrežjih, najboljše bomo nagradili s knjižnimi oz. praktičnimi nagradami.

Natečaj je odprt do 30. aprila 2020.

Avtorji poslanih likovnih del se strinjajo z objavo poslanih del in osebnih podatkov za potrebe promocije projekta oz. za obveščanje o rezultatih razpisa.


Reprodukcije: Vincent Van Gogh, Spalnica v Arlesu, 1888 (Wikipedia); Paul Klee: Moja soba, 1896 (Wikipedia); Henri Matisse, Rdeči atelje, 1911 (www.HenriMatisse.org); Roy Lichtenstein: Interier s spokojnimi slikami, 1991 (Museo Coleção Berardo)
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 10 od 45