Enota Zvonček
Enota Zvonček Natisni
Žalna 1,Grosuplje

2 oddelka, starost otrok od 2 let do vstopa v šolo
Tel: 031  710  904
Email: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript


Prostor, v katerem bivamo, si delimo z osnovnošolci. Na voljo nam je velika telovadnica, kjer razvijamo gibalne sposobnosti, krepimo odnose in športni duh. 
Obkroženi smo s travniki in gozdom, ki so naše igrišče in nam nudijo bogato učno okolje. 
Ko urejamo vrtičke, se učimo odgovornosti, samostojnosti in skrbi za okolje. 
Vemo, da imamo pravico biti VARNI, MOČNI in SVOBODNI, zato preko CAP programa redno krepimo zaščitne dejavnike.
 
Zvončki obiskali Županovo jamo Natisni
V ponedeljek, 1. oktobra 2018, smo z otroki in njihovimi starši obiskali Županovo jamo ter tako skupaj otvorili naše celotedensko praznovanje 10. obletnice vrtca Zvonček in obeležili svetovni dan otroka. Pred Županovo jamo smo se zbrali v zelo velikem številu in tako napolnili tri ogledne skupine, ki so odšle v jamo v razmaku desetih minut. Kljub zelo zahtevnemu terenu, smo vse stopnice premagali brez težav in se tako naužili čudežev, ki nam jih podarja narava v naši občini Grosuplje. Voden ogled jame je trajal približno eno uro. Med tem časom smo si lahko ogledali speče netopirje, ki trenutno prezimujejo v jami, stalagmite, stalaktite, kapniške stebre, med kapniki smo lahko iskali tudi palčke in v umetnosti narave iskali razne oblike in skulpture. Ugotovili smo, da se v naši neposredni bližini skrivajo čudoviti biseri narave in smo bili vsi skupaj ponosni, da smo lahko to izkušnjo omogočili otrokom.

Katarina Glinšek


Preberi več...
 
KO GASILCI PRIHITIJO NA POMOČ â€¦ Natisni
Vsako leto meseca oktobra z različnimi aktivnostmi obeležimo mesec požarne varnosti, letos pa smo združili Teden otroka, požarno varnost in praznovanje 10. obletnice vrtca Zvonček.

V 10 letih smo uspešno sodelovali s PGD Žalna, PGD Velika Loka in PGD Grosuplje, zato smo vsa društva povabili k sodelovanju pri izvedbi vaje evakuacije, pridružili pa so se tudi gasilci iz PGD Luče.

V sredo, 3.10.2018 se je ob 9.00 uri v zgradbi POŠ Žalna zaslišal glas požarnega alarma. Vsi šolarji, učiteljice, otroci iz vrtca z vzgojiteljicami in tehnični kader smo se evakuirali po požarnih poteh ter pri znaku za zbirno mesto ob evakuaciji počakali na prihod gasilcev.

Pri evakuiranju je ena oseba ostala ujeta v zgradbi, zato so nam gasilci prikazali potek reševanja ponesrečenca iz zgradbe. Otroci so z zanimanjem opazovali sam proces ter spremljali aktivnost gasilcev. Oseba, ki je ostala ujeta v zgradbi, je bila naša kuharica, katero vsi otroci dobro poznajo in so tako spodbujali gasilce, naj jo čim prej rešijo. Ko so jo prinesli na nosilih, so gasilci prikazali še postopek nudenja prve pomoči, kjer so poškodovanko obvezali s povoji.

Po končani vaji evakuacije so gasilci za nas pripravili različne dejavnosti. Prikazali so nam potek gašenja vročega olja v ponvi, ki je bilo zelo nazorno prikazano in izvedeno. Preizkusili so nas v gašenju z visokim tlakom in ročnimi brizgalnami, ogledali pa smo si tudi celoten vozni park in gasilsko opremo.

Seveda smo morali na koncu narediti še skupinsko »gasilsko« fotografijo.

Zahvalila bi se PGD Grosuplje, PGD Žalna, PGD Velika Loka in PGD Luče za vso 10-letno sodelovanje, požrtvovalnost in čas, ki so nam ga namenili. Verjamem, da bomo uspešno sodelovali tudi v prihodnje. Zahvalila pa bi se tudi g. Mihaelu Tominšku, ki je celotno vajo in dejavnosti ujel v fotografski aparat ter tako ustvaril spomine na ta dogodek.

Ana Vrhovec
Preberi več...
 
10. tradicionalni pohod z lučkami po Žalni. Natisni
V začetku decembra smo v vrtcu Zvonček obeležili 10. tradicionalni pohod z lučkami po Žalni. Vsako leto se veselimo tega dne, letos pa je bil še posebno prazničen. Dogodek je prekipeval od smeha, dobre volje, pozitivnega vzdušja, pesmi ter prijaznih besed. Seveda nas je obiskal tudi Miklavž z angeli, ki je prijazno nagovoril otroke in njihove družine. Letošnji jubilejni pohod je lep dokaz, kako se lahko stkejo trdne, prijateljske vezi in topli odnosi med družinami in vrtcem, saj smo se družili vodstvo ter strokovni delavci vrtca, družine, katerih otroci sedaj obiskujejo vrtec ter družine, katerih otroci so obiskovali vrtec Zvonček v minulih 10 letih.

Ana Vrhovec