Enota Trobentica
Enota Trobentica Natisni
Velika Račna 43,
Grosuplje

1 oddelek, starost otrok od 2 let do vstopa v šolo
Tel: 051 247 622
Email: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript


Vrtec Trobentica domuje v prenovljeni stavbi PŠ Kopanj, na vzpetini, sredi dolenjskega Krasa. V starostno raznoliki skupini se otroci učijo drug od drugega. Ob podpori družin spoznavamo posebnosti svojega kraja, se med seboj povezujemo in sodelujemo. 
Sobivanje z učenci in učitelji tke nove prijateljske vezi. 
Telovadnica in lastno igrišče otrokom omogočata razvoj motorike in ustvarjalne igre, umeščenost stavbe v naravno okolje pa nudi odlična izhodišča za bivanje v naravi. 
Vsako zimo se podamo na orientacijski pohod z lučakmi po naši okolici.
Preberi več...
 
EKO VRTIČEK Natisni
Skupaj z otroki smo uredili naš prijeten kotiček. Posadili smo rožice, poslikali kamenje, lesene deske, izdelali vetrnice ...

Vzgojiteljice in otroci iz skupine Kobilica

 
Božično-novoletna predstava skupaj s PŠ Kopanj Natisni
Zaplesali smo doživetje glasbe: Let It Go, Vivaldi's Winter - The Piano Guys, samostojno zapeli pesmici: Uspavanka za Evo (A. Šifrer) in Bele snežinke (A. Černej). Pridružili so se nam tudi šolarji, s katerimi pa smo zapeli pesem: Ples snežink (K. Bizjak, M. Pustinek).

Čestitke vsem otrokom za pogumen in sproščen nastop.

Vzg. Blanka Strgar, enota Trobentica.
 
TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK Z DRUŽINAMI, V ENOTI TROBENTICA Natisni
Tudi v letošnjem letu smo se skupaj s starši na roditeljskem sestanku odločili, da bi imeli Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu skupaj z družinami.

Z otroki smo naredili načrt na plakatu priprave za zajtrk. Vsekakor so bili navdušeni, da bodo z nami zajtrkovali, njihove mamice, očki, babice, dedki …  Povabili smo tudi ravnateljico vrtca go. Majdo in pom. ravnateljice go. Andrejo in Metko.  Vsakodnevno smo si v jutranjemu krogu pogledali načrt, kaj moramo še postoriti. Skupaj smo napisali vabila, izdelali čebelice, čebelnjake, rezali in sušili sadje, pripravili po receptu presne kroglice in skutini zvezdi, maslo … Predvsem smo želeli nameniti pozornost zdravi in domači prehrani.

V petek, že zgodaj zjutraj smo z otroki začeli z urejanjem igralnice, dekoracijo miz, pripravo samopostrežnega zajtrka … Pripravili smo še sok iz svežega sadja. Malo pred osmo zjutraj, so se nam pridružili že prvi gostje. Povabili smo jih k zajtrku in tudi vse ostale, ki so prihajali v vrtec. Jure, stric dečka P., nam je ves čas veselo igral na harmoniko. Vzdušje je bilo res sproščeno in prijetno.

Po zajtrku so se nam pridružili tudi učenci PŠ Kopanj z učiteljicami, s katerimi smo skupaj zapeli ob spremljavi harmonike pesem Čebelar (L. Slak).

Želja otrok je bila tudi obisk čebelarja, zato smo povabili T. očka, ki nam je ob prijetni slikanici Čebele (I. Esenko) in ob različnih pripomočkih predstavil delo čebelarja.

Za otroke in tudi nas odrasle je bil to res poseben dogodek, ki je pustil prijetne vtise in mogoče postane celo tradicija našega vrtca.

Vzg. Blanka Strgar
 


 
OBELEŽENJE SVETOVNEGA DNEVA HOJE SKUPAJ Z DRUŽINAMI Natisni
Pohod do Zatočnih jam in kostanjev piknik

Skupaj z družinami smo se zbrali pred gasilnim domom Velika Račna, kjer je izhodiščna pot do Zatočnih jam in odličen sprehod tudi za najmlajše otroke. Pot je kolovozna, zato so otroci lahko prosto tekali in uživali v čudovitem pogledu na Radensko polje.

V jami so s svetilkami navdušeno raziskovali, iskali netopirje in kar je bilo najpomembnejše, imeli pogum za soočenje s temo. Otroci so res uživali in domišljija otrok je bila brez meja.
V prijetnem doživetju smo se počasi vrnili proti gasilnemu domu, kjer so nam očki pripravili pečen kostanj.

Druženje je potekalo v prijetnem vzdušju.

Blanka Strgar, VVZ Kekec, enota Trobentica