Enota Tinkara
Enota Tinkara Natisni
Tovarniška 12,
Grosuplje

5 oddelkov, starost otrok od 3 let do vstopa v šolo
Tel: 01 / 786-31-40
Email: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript


V vrtcu Tinkara skrbimo za promocijo hoje kot aktivnega življenskega sloga in najprimernejše gibalne oblike za ohranjanje in krepitev zdravja. Vsako leto v decembru organiziramo Pohod z lučkami po ulicah Grosuplja. 

Z druženjem in različnimi dejavnostmi sproščeno preživljamo čas v naravi, na igrišču in v bližnji okolici vrtca. Imamo lepo urejene vrtičke, za katere skrbimo skozi celo leto. 

Zavedamo se, da vsakodnevno pridobivanje znanj in izkušenj otrokom pusti sledi celo življenje. Skupaj praznujemo, si zaupamo, smo veseli, se smejimo in se imamo radi.
 
MESEC KULTURE PRI FITKIH Natisni
V mesecu februarju sva otrokom želeli predstaviti našega največjega pesnika- dr. Franceta Prešerna. Ko sva jim prebrali njegovo delo Povodni mož so naju otroci presenetili, ker so jo želeli poslušati še enkrat. In pri počitku znova. Drug dan ponovno. Tako da so nekateri že poznali nekaj verzov. Odločili sva se, da otroci rišejo portrete likov iz Povodnega moža in samega Franceta Prešerna (izbiro sva prepustili otrokom). Izbrali sva tehniko: fotokopija originalov, barvanje z voščenkami in tušem. Nastale so čudovite matrice, ki sva jih razstavile po hodniku. 
Predstava Mali medo v enoti Tinkara Natisni
Vsako leto v mesecu decembru strokovne delavke VVZ Kekec Grosuplje otrokom pripravimo gledališko predstavo. Letos smo zaigrale predstavo z naslovom Mali medo. Prestava ni bila namenjena le zabavi, ampak tudi podajanju vzgojnih sporočil in vrednot tako otrokom kot tudi staršem. Medvedek, ki je zgubil svojo dudo, je srečal živali, ki so otroke na najbolj zabaven način opominjale na to, kako pomembno se je gibati in jesti zdravo, brati knjige in skrbeti za čisto okolico. Predstava je bila prežeta s humorjem in je omogočala aktivno sodelovanje otrok.

Klavdija Kresnik