Enota Tinkara
Enota Tinkara Natisni
Tovarniška 12,
Grosuplje

5 oddelkov, starost otrok od 3 let do vstopa v šolo
Tel: 01 / 786-31-40
Email: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript


V vrtcu Tinkara skrbimo za promocijo hoje kot aktivnega življenskega sloga in najprimernejše gibalne oblike za ohranjanje in krepitev zdravja. Vsako leto v decembru organiziramo Pohod z lučkami po ulicah Grosuplja. 

Z druženjem in različnimi dejavnostmi sproščeno preživljamo čas v naravi, na igrišču in v bližnji okolici vrtca. Imamo lepo urejene vrtičke, za katere skrbimo skozi celo leto. 

Zavedamo se, da vsakodnevno pridobivanje znanj in izkušenj otrokom pusti sledi celo življenje. Skupaj praznujemo, si zaupamo, smo veseli, se smejimo in se imamo radi.
 
Nagradni obisk čebelarskega turizma Božnar iz enote Tinkara Natisni
Skupina Srčki 4-5 in skupina Pikice 5-6-letnih otrok z vzgojiteljicami iz enote Tinkara, smo se odpravili na zaslužen izlet z avtobusom v Polhov Gradec, kjer nas je pričakala poleg čebel še lesena skulptura polha, po katerem je kraj dobil ime.

Čebelarka nam je s pomočjo slikovnega gradiva prikazala raznolike naloge čebelje družine. Otroci so pripovedovali o svojih spoznanjih o življenju čebel in čebeljih pridelkih. Nadaljevali smo z degustacijo raznolikih čebeljih izdelkov. Otroci so imeli možnost izdelati svojo svečko.  Na koncu smo si ogledali čebelje panje, kjer so otroci v čebelarski opremi opazovali rojenje čebel. 

Ker smo bili v preteklem letu »pridni kot čebele« in ustvarili avtorsko predstavo, smo si prislužili nagrado Čebelarske zveze Slovenije, kar nam je vsem motivacija za nadaljnje ustvarjanje in spoznavanje čebeljega sveta!

Darja Brčan in Klavdija Zajec Bobnar