Enota Rožle
Enota Rožle Natisni
Ljubljanska c. 4,
Grosuplje

4 oddelki, starost otrok od 2 let do vstopa v šolo 
Tel: 01 / 787-12-03
Email: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript


Učno okolje so naše igralnice in igrišče, kjer v zeleni in cvetoči oazi, sredi blokovskega naselja, pridobivamo prve izkušnje. 
Okolje vrtca je dobro izhodišče za izlete, pohode in gibanje v naravi. Bližnji gozd je pogosto naša igralnica na prostem, kjer se igramo, raziskujemo in se učimo. 
Rožletovi pohodniki se v mesecu maju srečujemo na tradicionalni prireditvi «Pohod po Rožletovi poti«. V prijetnem vzdušju, ob gibanju, ustvarjamo in krepimo vezi med generacijami. 
Vsako leto na gregorjevo pozdravijo daljši dan gregorčki s spuščanjem ladjic po Grosupeljščici in tako obujajo star običaj.

Preberi več...
 
10. POHOD PO ROŽLETOVI POTI Natisni
Sobota, 19. 5. 2018, je bil prav poseben dan za vrtec Rožle. Organiziran je bil 10. pohod po Rožletovi poti. Pohod je vsako leto namenjen gibanju in druženju vseh generacij. Ob 8.30 uri so na igrišče vrtca pričeli prihajati prvi pohodniki. Vsak udeleženec pohoda je prejel Rožletovo malico. Na stojnicah so se predstavile tudi ostale enote vrtca z dejavnostmi na temo »ekologija odnosov« ter Zdravstveni dom Grosuplje s predstavitvijo zdravstvene preventive za otroke. Sledil je nagovor ravnateljice Majde Fajdiga ter Rožletova himna. Sončni žarki so nas prijetno vabili na pohod. Pot nas je vodila ob Grosupeljščici mimo stadiona do vojašnice. Tam so nas pričakali vojaki ter nam predstavili svoje delo in opremo. Pot smo nadaljevali mimo doma starejših občanov ter se ob prijetno družbi vrnili na igrišče vrtca. Sledilo je medsebojno druženje, izmenjava izkušenj ter ples naših najmlajših. Veseli nas, da se je toliko družin odzvalo našemu vabilu ter se na sončno soboto podale na pohod.

Jožica Cirnski


Preberi več...
 
OBISK ZOBNE AMBULANTE Natisni
V četrtek, 19. 4. 2018, se je skupina Pikapolonice odpravila v Zdravstveni dom Grosuplje. Če smo bolj natančni, smo odšli k zobozdravniku. Tam sta nas prijazno sprejeli medicinska sestra in otroška zobozdravnica. Slednja nas je popeljala v zobno ambulanto. Tam je otrokom razkazala ambulanto ter jim pokazala nekaj pripomočkov, ki jih potrebuje pri svojem delu.

Nato so se otroci drug za drugim usedli na stol in zobozdravnica je pregledala njihove zobe. Vsi otroci so pogumno odprli usta in za svoj pogum so na koncu dobili štampiljko na roko. Tovrstno sodelovanje z Zdravstvenim domom Grosuplje se nam zdi zelo pomembno, saj otroci pridobijo dodatno izkušnjo z zobozdravnikom.

Jožica Cirnski
 
GREGORJEVO Natisni
Gregorjevo je praznik, povezan z zaljubljenci. Tega dne (12. marca) se po ljudskem izročilu ptički ženijo. Tudi letos smo se strokovne delavke enote Rožle odločile, da obeležimo Gregorjevo. Zaradi vremenskih razmer na nekoliko drugačen način. V veliko veselje otrok smo pekli ptičke. Otroci so neizmerno uživali pri oblikovanju testa. Še bolj veselo je bilo, ko smo se vsi skupaj zbrali ter zapeli nekaj pesmi in občudovali pečene ptičke. Prijeten vonj po peki nas je razveselil in nas popeljal v pomlad.

Jožica Cirnski
 
PUSTNO RAJANJE V ROŽLETU Natisni
Tudi letos smo v Rožletu dočakali pustni torek in s tem pustno rajanje. Že navsezgodaj zjutraj so v vrtec pričele prihajati različne pustne maske. Sledilo je rajanje, petje pesmic in druženje. Da pa bi pričarali pustno vzdušje tudi starejšim občanom, sta se dve skupini odpravili v Dom starejših občanov Grosuplje. Sledilo je druženje in manjša pogostitev. Upamo, da smo bili dovolj glasni ter da smo uspešno pregnali zimo iz naših krajev.

 
V enoti Rožle so izdelali najlepši in najbolj ekološki pirh! Natisni
V enoti Rožle so izdelali najlepši in najbolj ekološki pirh!


 
Praznovanje Gregorjevega v vrtcu Rožle Natisni
Ob lepem sončnem popoldnevu smo v vrtcu Rožle že osmo leto zapored, s pesmijo o pomladi in ptičkih, obudili običaj Gregorjevo.
Po ogledu razstavljenih »gregorčkov«, smo se odpravili do Grosupeljščice in jih z navdušenjem spuščali.
Starši, tudi letos se vam zahvaljujemo za izvirne »gregorčke«.

Strokovne delavke vrtca Rožle