Enota Rožle
Enota Rožle Natisni
Ljubljanska c. 4,
Grosuplje

4 oddelki, starost otrok od 2 let do vstopa v šolo 
Tel: 01 / 787-12-03
Email: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript


Učno okolje so naše igralnice in igrišče, kjer v zeleni in cvetoči oazi, sredi blokovskega naselja, pridobivamo prve izkušnje. 
Okolje vrtca je dobro izhodišče za izlete, pohode in gibanje v naravi. Bližnji gozd je pogosto naša igralnica na prostem, kjer se igramo, raziskujemo in se učimo. 
Rožletovi pohodniki se v mesecu maju srečujemo na tradicionalni prireditvi «Pohod po Rožletovi poti«. V prijetnem vzdušju, ob gibanju, ustvarjamo in krepimo vezi med generacijami. 
Vsako leto na gregorjevo pozdravijo daljši dan gregorčki s spuščanjem ladjic po Grosupeljščici in tako obujajo star običaj.

Preberi več...
 
GREGORJEVO Natisni
Gregorjevo je praznik, povezan z zaljubljenci. Tega dne (12. marca) se po ljudskem izročilu ptički ženijo. Tudi letos smo se strokovne delavke enote Rožle odločile, da obeležimo Gregorjevo. Zaradi vremenskih razmer na nekoliko drugačen način. V veliko veselje otrok smo pekli ptičke. Otroci so neizmerno uživali pri oblikovanju testa. Še bolj veselo je bilo, ko smo se vsi skupaj zbrali ter zapeli nekaj pesmi in občudovali pečene ptičke. Prijeten vonj po peki nas je razveselil in nas popeljal v pomlad.

Jožica Cirnski
 
PUSTNO RAJANJE V ROŽLETU Natisni
Tudi letos smo v Rožletu dočakali pustni torek in s tem pustno rajanje. Že navsezgodaj zjutraj so v vrtec pričele prihajati različne pustne maske. Sledilo je rajanje, petje pesmic in druženje. Da pa bi pričarali pustno vzdušje tudi starejšim občanom, sta se dve skupini odpravili v Dom starejših občanov Grosuplje. Sledilo je druženje in manjša pogostitev. Upamo, da smo bili dovolj glasni ter da smo uspešno pregnali zimo iz naših krajev.

 
V enoti Rožle so izdelali najlepši in najbolj ekološki pirh! Natisni
V enoti Rožle so izdelali najlepši in najbolj ekološki pirh!


 
Praznovanje Gregorjevega v vrtcu Rožle Natisni
Ob lepem sončnem popoldnevu smo v vrtcu Rožle že osmo leto zapored, s pesmijo o pomladi in ptičkih, obudili običaj Gregorjevo.
Po ogledu razstavljenih »gregorčkov«, smo se odpravili do Grosupeljščice in jih z navdušenjem spuščali.
Starši, tudi letos se vam zahvaljujemo za izvirne »gregorčke«.

Strokovne delavke vrtca Rožle