Enota Pastirček
Enota Pastirček Natisni
Kersnikova c. 2,
Grosuplje

5 oddelkov, starost otrok od 1 leta do vstopa v šolo 
Tel: 01/786-23-34
Email: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript

Domujemo v prijetni rdeči stavbi v bližini enot Tinkara in Mojca. Ko vstopiš v hišo, se ti odpre pogled na razstavo otroških likovnih izdelkov v prostorni avli. Vseh pet sodobno opremljenih igralnic ima neposreden izhod na terase in igrišče. To nam omogoča vsakodnevno bivanje zunaj in druženje z otroki. Pohvalimo se lahko s skrbno urejenimi cvetličnimi gredicami, z dvema dvignjenima zelenjavnima gredama ter spiralno zeliščno gredico. 
Inovativne pristope uvajamo preko različnih projektov in metodologije Korak za korakom. 
Ob svetovnem dnevu hoje se vsako leto odpravimo na pohod Po poti zdravja ter tako poskrbimo za gibanje in druženje. 
Smo „drugi dom“, kjer otroke sprejmemo strokovne delavke z bogatimi izkušnjami in znanjem. Redno skrbimo za dobro počutje staršev, ki se radi pridružijo ustvarjanju lepšega vsakdana v vrtcu. Vabljeni k nam!


 
Tradicionalni slovenski zajtrk v enoti Pastirček Natisni


 
 
Božiček za en dan Natisni
Akcija Božiček za en dan je popolnoma neprofitna, izpeljana v celoti s strani prostovoljcev. Za projektom stoji zgolj skupina posameznikov, ki žal nima lastnih sredstev.

Vsako leto jim 5 % božičkov ne prinese svojih darilc na zbirno mesto in imajo potem kar nekaj težav z zavijanjem in polnjenjem škatel.
Zato so vzgojno-izobraževalne ustanove prosili, če bi lahko čim več škatel za čevlje spremenili v škatlo za nasmeh ter vse stvari, ki sodijo zraven (šolske potrebščine, igrače, nekaj za »cartanje«, osebna higiena, oblačila, sladkarije).
Naša enota se je že drugo leto odločila sodelovati v dobrodelnem projektu. Letos je sicer malo drugačna situacija, vendar smo si želele projekt vseeno izpeljati. K akciji smo spodbudile tudi ostale strokovne delavke vrtca Kekec. Odziv je bil presenetljiv.

Hvala vsem, ki ste se odzvali našemu povabilu. Donacije so bile že prepeljane v skladišče, kjer so jih bili zelo veseli.

Za kolektiv enote Pastirček zapisala

Darja Kušar

 
Skupina Pikice je obiskala občinsko upravo Natisni
Pikice smo se na pustni torek odpravile na prav posebni obisk, saj nas je sprejel naš župan dr. Peter Verlič. Zapeli smo mu pustno pesem, se fotografirali z njim in njegovo ekipo, otroci pa so mu povedali, da smo s pesmijo in kostumi že pregnali zimo in priklicali pomlad.

Po Grosupljem smo srečali še skupine iz sosednjih vrtcev, občudovali pa so nas tufi mimoidoči krajani.

Skupina Pikice iz enote Pastirček