Enota Pastirček
Enota Pastirček Natisni
Kersnikova c. 2,
Grosuplje

5 oddelkov, starost otrok od 1 leta do vstopa v šolo 
Tel: 01/786-23-34
Email: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript

Domujemo v prijetni rdeči stavbi v bližini enot Tinkara in Mojca. Ko vstopiš v hišo, se ti odpre pogled na razstavo otroških likovnih izdelkov v prostorni avli. Vseh pet sodobno opremljenih igralnic ima neposreden izhod na terase in igrišče. To nam omogoča vsakodnevno bivanje zunaj in druženje z otroki. Pohvalimo se lahko s skrbno urejenimi cvetličnimi gredicami, z dvema dvignjenima zelenjavnima gredama ter spiralno zeliščno gredico. 
Inovativne pristope uvajamo preko različnih projektov in metodologije Korak za korakom. 
Ob svetovnem dnevu hoje se vsako leto odpravimo na pohod Po poti zdravja ter tako poskrbimo za gibanje in druženje. 
Smo „drugi dom“, kjer otroke sprejmemo strokovne delavke z bogatimi izkušnjami in znanjem. Redno skrbimo za dobro počutje staršev, ki se radi pridružijo ustvarjanju lepšega vsakdana v vrtcu. Vabljeni k nam!


 
Čistilna akcija v enoti Pastirček​ Natisni
V enoti Pastirček smo v ponedeljek, 23. 4. 2018 dopoldne imeli čistilno akcijo. Našemu vabilu se je prijazno odzvalo nekaj mamic, eden očka in ena babica. S skupnimi močmi smo uredili, posejali in zasadili naše gredice na Pastirčkovem vrtu, pobrali veliko kamenja in smeti na igrišču ter okoli vrtca, pograbili travo in tudi pometali smo. Sedaj je oklica vrtca videti veliko lepša!

Ob tej priložnosti se strokovne delavke enote Pastirček lepo zahvaljujemo vsem, ki ste si vzeli dragoceni čas in nam priskočili na pomoč!

Vida Kastelic
 
Upokojenci na obisku v enoti Pastirček Natisni
V enoti Pastirček smo tudi letos prisrčno sprejeli naše upokojenke in upokojence. Vzgojiteljice so jim zaigrale predstavo Mali medo. Otroci so se potrudili z deklamacijami o srčnosti, prijateljstvu in družini. Obdarili smo jih z drobnih presenečenjem ter se skupaj družili in uživali v prijetnem prazničnem vzdušju.

Milka Ćućić


 
V ENOTI NLB SKUPINA SOVICE IZ PASTIRČKA PRIPRAVLJAMO RAZSTAVE Natisni
To šolsko leto skupina Sovice iz Pastirčka v enoti NLB v Grosupljem pripravljamo razstave slik, risb in otroških umetniških izdelkov. V otroškem Tolijevem kotičku smo pripravili že jesensko in zimsko likovno razstavo. Lepo vabljeni na oglede razstav!

Skupina Sovice, vzgojiteljica Vida in pomočnica vzg. Fikreta 
S SRČKI ŽELJA SMO V VRTCU PASTIRČEK OKRASILI NOVO LETNO JELKO Natisni
V vrtcu Pastirček to leto sledimo vodilu enote, ki se glasi Rad/a imam sebe, druge in naravo. Izbrane vrednote in dejavnosti v okviru tega vodila so povezane z Ekologijo odnosov, ki je letos prioritetna naloga VVZ Kekec Grosuplje. Naše vrednote so letos povezane s srčnostjo, odprtostjo in spoštovanjem. V ta namen smo v mesecu decembru otroke in starše povabili k oblikovanju belih srčkov iz različnih odpadnih materialov. Na srčke so otroci skupaj s starši zapisali lepe želje, ki jih želijo drug drugemu in tudi nam v vrtcu. S srčki želja smo skupaj okrasili našo novo letno jelko, ki čudovito krasi avlo našega vrtca. Svoje srčke si otroci vedno znova radi ter ponosno ogledujejo. Skupaj prebiramo želje, ki so jih otroci s svojimi starši zapisali na srčke. Ta dejavnost je še bolj povezala otroke, starše in strokovne delavke ter okrepila pozitivne odnose med njimi.

Vzgojiteljica Vida Kastelic

 
V MEDARNI KOVAČIČ NatisniV torek, 14. 11. 2017, smo obiskali Medarno Kovačič v Grosupljem.

Pozdravili smo se s čebelarko , ki nas je prijazno sprejela.

Predstavila nam je delo čebelarja in nam pokazala pripomočke, ki jih uporablja pri svojem delu.

Povedala nam je, da zdaj, ko je jesen,  čebele počivajo tako kot medvedje  v gozdu.

Pokazala nam je panj, satje, lahko smo si nadeli klobuk, rokavice in jopič, ki varuje čebelarja pred pikom čebel.
Nato smo vonjali in potipali izdelke, ki jih pridelajo iz medu, tj. marmelada iz meda, kreme, sveče, cvetni prah in drugo, kar lahko uporabljamo ljudje za zdravje.

In čisto na koncu… kako slastno je bilo pecivo in čaj z medom, s katerim smo se dobro okrepčali. Naučili smo se, da se med je z leseno ali plastično žlico. Vsak od nas je dobil zgibanko in leseno žlico.

Ob slovesu smo se zahvalili in dali čebelarki risbico in odlitek sončka.

Tudi mi bomo skrbeli  za naravo in naše vrtičke v vrtcu, da bodo čebele prišle nabirat cvetni prah.

Naslednji dan so otroci z navdušenjem pripovedovali svoja doživetja.

Želimo si še medsebojnega sodelovanja v skrbi za zdravje in naravo.


Ljudmila Zidar

 
SKRB ZA ZDRAVE ZOBE PRI SONČKIH Natisni

V ponedeljek, 18. septembra nas je v skupini 2 do 3 letnih SONČKOV,  v vrtcu Pastirček obiskala edukatorica zdravstvene vzgoje Sonja Kerin Kos, iz Zdravstvenega doma Grosuplje.

Prijazno smo se pozdravili, ji pokazali zobne ščetke in zobne paste, ki so jih otroci prinesli s seboj v vrtec. Pogovarjali smo se, da moramo za zdravje in zdrave zobe uživati veliko sadja, zelenjave in čim manj sladkarij. Pomembno je tudi, da veliko pijemo. V vrtcu skrbimo za pitje, da imamo vodo in nesladkan čaj na voljo tekom celega dneva.

Potem nam je gospa Sonja povedala Čudovite zgodbe zobne miške. S seboj je prinesla še krokodilčka Krokija in veliko zobno ščetko. Pokazala je, kako si krokodilček Kroki umiva zobe in na ta način seznanila otroke s tehniko pravilnega umivanja zob.

Nato je z vsakim otrokom individualno izvajala umivanje zob in jim pregledala zobe. Pohvalila je, da imajo vsi otroci lepe zobe.

Narisali smo ji risbice, ona pa je otrokom dala štampiljko zajčka in kazalnik, ki jih bo spominjal, da si bodo redno umivali zobe ob pomoči staršev. Dogovorili smo se, da bomo spomladi mi obiskali zobozdravstveno ambulanto.

Pozitivno medsebojno sodelovanje, vzgledi, skrb za sebe in drugega prispeva k  največji vrednoti, to je zdravju.

Zato si še naprej želimo prijetnega medsebojnega sodelovanja med vrtcem, otroci, starši in Zdravstvenim domom Grosuplje.

Ljudmila Zidar

 
Izlet v gozd Natisni
V spremstvu staršev prostovoljcev smo iz oddelka Pikice 20. oktobra odšli na jesenski izlet v gozd. V gozdu smo se igrali gibalne igre s storži, palicami, se preizkušali v plezanju, teku po klančinah, preplezavali debla in poiskali skriti zaklad. Vseskozi je bila prisotna domišljija, ki smo jo pletli iz znanih junakov. Seveda brez popotne malice in petja naš izlet ne bi bil to, kar je bil - zabaven in vsestransko aktiven!

/
 
Obisk pri gasilcih Natisni
V četrtek, 26. 10. 2017, smo se tri skupine iz enote Pastirček odpravile v gasilski dom Grosuplje. Gasilci so nam pripravili poučno dopoldne: ogledali smo si kontrolno sobo in bili priča demonstraciji intervencijskega alarma v njej, popeljali so nas v garažo na ogled kamionov, imeli smo možnost brizganja vode s cevjo in za konec so nas popeljali okoli gasilskega doma.