Enota Mojca
Enota Mojca Natisni
Kersnikova ulica 2a,
Grosuplje

5 oddelkov, starost otrok od 1 leta do vstopa v šolo
Tel: 01 / 786-15-05
Email: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript

Vrtec Mojca je zgrajen iz mobilnih enot, ki dajejo vtis igrive domačnosti in privlačnosti. Obdan je z dvoriščem, igriščem in terasami, kar omogoča vsakodnevno bivanje in gibanje na svežem zraku. 
Strokovne delavke skrbimo za svojo osebno in strokovno rast ter tako izboljšujemo kakovost vzgojno-izobraževalnega dela. Otroke aktivno vključujemo v proces učenja, prepoznavamo individualne potrebe ter s tem spodbujamo samostojnost in sodelovanje med vrstniki. 
V igralnicah in zunaj organiziramo kotičke, ki ponujajo otrokom bogate možnosti za učenje in izbiro glede na močna področja in interes. 
Ko si starši, otroci in delavci vrtca podamo roke, je naš krog sodelovanja sklenjen in uspeh zagotovljen.
 
Povezovalne dejavnosti v enoti Mojca Natisni
V enoti Mojca se celo leto veliko družimo in prepevamo ob spremljavi kitar, vsak dan telovadimo že pred zajtrkom ob glasbi in predvsem veliko ustvarjamo. Ustvarjalnost je namreč rdeča nit, ki nas to leto v VVZ Kekec povezuje. V mesecu februarju smo v enoti pripravili razstavo otroških risb s svinčnikom, ki so jih otroci ustvarjali ob prepuščanju izbrane glasbe. Vsak dan smo veliko zunaj v naravi. Naravo spoznavamo, jo doživljamo z različnimi čutili, opazujemo spremembe v naravi in z različnimi  zanimivimi dejavnostmi praznujemo prihod novega letnega časa. Posebno lepa in raznolika z naravnimi materiali je naša čutna pot in tudi lončki na ograji pred vhodom v vrtec v katere so otroci iz ene skupine zasadili zelišča, rože, jagode ter druge rastline. 
V mesecu maju so otroci z vzgojiteljicami iz dveh najstarejših skupin obiskali Hišo medu Božnar v Polhovem Gradcu. Kakšno doživetje je bilo to za otroke, saj so se nekateri prvič peljali z avtobusom! Otroškega veselja na izletu ni zmotilo niti vreme, ki nam ta dan ni bilo ravno naklonjeno. Še naslednje dni so otroci z iskricami v očeh pripovedovali, kako so zvijali svojo svečko iz čebeljega voska, kako dober je bil med, ki so ga okušali, pa pisan čebelnjak in račke so tudi videli…  

V ponedeljek, 3. 6. 2019 smo na igrišču vrtca imeli športno popoldne za vse otroke in starše za program Mali sonček in hkrati zaključek tega šolskega leta. Zadovoljstvo, zaupanje v svoje gibalne sposobnosti in veselje na obrazih aktivnih udeležencev športnega popoldneva so nam strokovnim delavkam to popoldne dokazali, da nas gibanje in pozitivna energija povezujeta.

Za aktivno sodelovanje na športnem popoldnevu in pri ostalih dejavnostih se otrokom in staršem strokovne delavke enote lepo zahvaljujemo!

Naš vrtec je prijeten, različnih in svetlih barv, otroci se imajo v njem lepo in radi hodijo vanj.


                                                                                                                    Vida Kastelic za enoto Mojca 

 
Pravljični december v enoti Mojca Natisni
Mesec december se je v naši enoti res začel pravljično z otvoritvijo Pravljične sobe in plesom z Rdečo Kapico. Vsak teden so nas obiskali liki iz pravljic in sicer Rdeča Kapica, Muca Copatarica, Sneguljčica,…, ki so nam pripovedovali svoje zgodbe. Ob zvokih harmonike, kitare in flavte ter ob prepevanju otroških pesmic, smo vsi skupaj rajali.

Strokovne delavke smo otrokom pripravile predstavo Palčkova darila. Ob koncu predstave je palček presenetil tudi otroke in jih razveselil z darili. Vsak otrok je dobil ročno lutko, ki smo jih izdelale strokovne delavke. Za skupino 4-5 let pa so lutke izdelali starši na ustvarjalni delavnici.

K prazničnemu vzdušju so prispevali tudi starši, saj so skupaj z otroki izdelali EKO smreke, ki so krasile našo garderobo. Iz kotička za starše pa so nas »pozdravljale« novoletne misli in želje vseh družin.