Enota Mojca
Enota Mojca Natisni
Kersnikova ulica 2a,
Grosuplje

5 oddelkov, starost otrok od 1 leta do vstopa v šolo
Tel: 01 / 786-15-05
Email: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript

Vrtec Mojca je zgrajen iz mobilnih enot, ki dajejo vtis igrive domačnosti in privlačnosti. Obdan je z dvoriščem, igriščem in terasami, kar omogoča vsakodnevno bivanje in gibanje na svežem zraku. 
Strokovne delavke skrbimo za svojo osebno in strokovno rast ter tako izboljšujemo kakovost vzgojno-izobraževalnega dela. Otroke aktivno vključujemo v proces učenja, prepoznavamo individualne potrebe ter s tem spodbujamo samostojnost in sodelovanje med vrstniki. 
V igralnicah in zunaj organiziramo kotičke, ki ponujajo otrokom bogate možnosti za učenje in izbiro glede na močna področja in interes. 
Ko si starši, otroci in delavci vrtca podamo roke, je naš krog sodelovanja sklenjen in uspeh zagotovljen.
 
PRAZNIČNI MESEC FEBRUAR V ENOTI MOJCA Natisni
»Ljudje brez zavedanja o lastni pretekli zgodovini, izvorih in kulturi, so kot drevesa brez korenin.«-
Marcus Garvey

Mesec kulture februar je bil to leto v našem vrtcu malo drugačen kot prejšnja leta. Že pred praznovanjem slovenskega kulturnega praznika, smo si po skupinah ogledovali slovensko zastavo in sliko pesnika dr. Franceta Prešerna ter poslušali slovensko himno. Naslednje dni smo po skupinah pripravili kratek kulturni program in ga posneli. Posnetke petja otroških in ljudskih pesmi, deklamacij, izštevank, prstnih in rajalnih iger smo si po skupinah z otroki tudi skupaj ogledali. Otroci so z navdušenjem opazovali sebe in vrstnike na posnetku ter dogajanje po svoje komentirali. Radi smo se zadrževali tudi v knjižnih kotičkih, kjer smo prebirali pravljice in zgodbe ter ustvarjali knjige, slikanice, zbirke itd. V vseh skupinah je ta mesec potekal tudi projekt Spodbujajmo prijateljstvo, ki je preko
različnih dejavnosti otroke v skupinah še bolj povezal, saj so med otroki nastajala nova prijateljstva in se utrjevala že nastala. Mesec februar smo zaključili s pripravami na preoblačenje v maškare, saj otroci pustni torek vsako leto že nestrpno pričakujejo in se ga zelo veselijo. Tako je mesec februar v našem vrtcu potekal v znamenju razvijanja in ustvarjanja kulture že med najmlajšimi.

Za enoto Mojca zapisala Vida Kastelic