Enota Kekec
Enota Kekec Natisni
Trubarjeva cesta 15,
Grosuplje

Enota – spodnje igralnice
6 oddelkov, starost otrok od 3 let do vstopa v šolo 
Tel: 01 / 786-61-88
Email: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript

Enota novi del 
3 oddelki, starost otrok od 1 do 4 let 
Tel: 01 / 786-61-92
Email: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript

Enota stari del 
3 oddelki, starost otrok 1 do 3 let
Tel: 01 / 786-61-91
Email: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript


Enota Kekec kot največji vrtec v središču Grosuplja ima poleg prostorov namenjenih otrokom, tudi centralno kuhinjo, pralnico ter upravni del VVZ Kekec Grosuplje. Obdaja ga urejeno otroško igrišče z igrali, zelenjem, kjer se dnevno igramo, raziskujemo in družimo. Kot naš junak Kekec, se pogosto podamo v okolico, kjer raziskujemo kulturne in naravne znamenitosti ter druge posebnosti, ki so pomembne za življenje vseh v lokalni skupnosti. 
Za velikimi okni vrtca se vsakodnevno razlega radoživ smeh, prepletajo se nove zgodbe in tkejo prijateljske vezi. Številne zgodbe oživijo na lutkovnem in gledališkem odru in navdušujejo gledalce. 

Povezujejo nas Fit igralnice, ki nas skozi učno okolje spodbujajo k ustvarjalnosti, reševanju gibalnih izzivov, raziskovanju in tako optimalno prispevajo k razvoju in zdravju otrok. 

Naše poslanstvo gradimo na področju humanitarnosti, skrbi za najranljivejše otroke in družine, zato organiziramo različne dobrodelne akcije z namenom prenašanja teh vrednot na otroke.

 
Zahvala Natisni
 
Praznični december v enoti Kekec spodnji hodnik Natisni
Ko vstopite v spodnji hodnik enote Kekec, vam glasba naznani, da ste pravzaprav vstopili v grad. Na to vas opomnijo tudi čudovita gotska okna in dragocen lestenec, ki krasi garderobo. Če ste vstopili premraženi, si lahko roke pogrejete ob toplem kaminu, ob pogledu na okrašeno božično drevesce pa se vam bo ogrelo srce. 

Med sprehodom po grajskem hodniku si lahko v soju bakel ogledate bogate umetniške slike, ki so jih s skupnimi močmi naslikali otroci iz vsakega oddelka. 

V ponedeljek, 2. decembra smo se v skupnem prostoru zbrali vsi prebivalci gradu in ob petju pesmi, prižigu luči in krašenju smrečice otvorili praznični december. Garderoba je s svojo podobo postala glavna grajska dvorana in prijeten prostor za druženje.

 
Strokovne delavke enote Kekec spodnji hodnik


Preberi več...
 
40 let delovanja enote Kekec Natisni

Enota Kekec je z odprtjem 12. septembra 1980 našla svoje mesto v osrčju Grosuplja. Vrtec z dvanajstimi igralnicami vsakodnevno odpira vrata 220 otrokom vseh starostnih skupin. Vrtec ima tudi centralno kuhinjo in pralnico ter upravne prostore. Z notranje strani se odpira urejeno otroško igrišče, namenjeno vsakodnevni igri, gibanju in bivanju na prostem.

Vrtec sledi sodobnim smernicam in pedagoškim pristopom, zato se zaposleni veliko izobražujemo  ter strokovno izmenjujemo dosežke in izzive svoje prakse. Vsi skupaj si prizadevamo, da bi soustvarjali okolje, v katerem si medsebojno zaupamo, se podpiramo in se počutimo zaželene.

Preko različnih oblik sodelovanja s starši želimo vzpostavljati partnerski odnos in družinam pomagati pri vzgoji in izobraževanju njihovih otrok, obenem sprejemati različnost in drugačnost in v tem prepoznati tisto, kar nas bogati in dela boljše. S starši, drugimi družinskimi člani in starimi starši potekajo ustvarjalne delavnice, izleti, obiski, skupnostne kavarne. Letošnje leto nam je epidemija spremenila življenje, veseli smo, da smo v času karantene ostali povezani preko elektronskih medijev in ostali zdravi.

V enoti izvajamo vzgojno-izobraževalno delo po metodologije Korak za korakom, Fit metodologiji. Kot eko vrtec skrbimo za varno, zdravo, čisto in urejeno okolje. Vsakodnevno se otroci veliko zadržujejo na prostem, v različnih vremenskih razmerah,  na igrišču, v okolici vrtca ali v bližnjem gozdu.

Smo v septembru, na začetku novega šolskega leta. V enoto smo sprejeli 53 novinčkov, v večini najmlajših.  Zaradi koronavirusa je tudi letošnje leto posebno. Veliko je vsakodnevnega prilagajanja za vse zaposlene, otroke in starše, predvsem posvečamo veliko skrbi zdravju in vzpostavljanju ustreznih pogojev, da ohranimo zdravje. Prizadevamo si, da življenje v vrtcu zaradi vseh ukrepov ne bi bilo okrnjeno, otroci pa ne prikrajšani za pomembno človeško naklonjenost, toplino in komunikacijo.

Naj bo leto v vrtcu veselo, optimistično in posejano z vsakodnevnimi drobnimi uspehi vsakega posameznika.

Dragi Kekec, vse najboljše!