Enota Kekec
Enota Kekec Natisni
Trubarjeva cesta 15,
Grosuplje

Enota – spodnje igralnice
6 oddelkov, starost otrok od 3 let do vstopa v šolo 
Tel: 01 / 786-61-88
Email: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript

Enota novi del 
3 oddelki, starost otrok od 2 do 5 let 
Tel: 01 / 786-61-92
Email: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript

Enota stari del 
3 oddelki, starost otrok 1 do 3 let
Tel: 01 / 786-61-91
Email: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript


Enota Kekec kot največji vrtec v središču Grosuplja ima poleg prostorov namenjenih otrokom, tudi centralno kuhinjo, pralnico ter upravni del VVZ Kekec Grosuplje. Obdaja ga urejeno otroško igrišče z igrali, zelenjem, kjer se dnevno igramo, raziskujemo in družimo. Kot naš junak Kekec, se pogosto podamo v okolico, kjer raziskujemo kulturne in naravne znamenitosti ter druge posebnosti, ki so pomembne za življenje vseh v lokalni skupnosti. 
Za velikimi okni vrtca se vsakodnevno razlega radoživ smeh, prepletajo se nove zgodbe in tkejo prijateljske vezi. Številne zgodbe oživijo na lutkovnem in gledališkem odru in navdušujejo gledalce. 

Povezujejo nas Fit igralnice, ki nas skozi učno okolje spodbujajo k ustvarjalnosti, reševanju gibalnih izzivov, raziskovanju in tako optimalno prispevajo k razvoju in zdravju otrok. 

Naše poslanstvo gradimo na področju humanitarnosti, skrbi za najranljivejše otroke in družine, zato organiziramo različne dobrodelne akcije z namenom prenašanja teh vrednot na otroke.

 
Copatki za najmanjše nožice Natisni


Mesec december je čas obdarovanja in veselja. Z velikim veseljem sva tudi letos obiskali porodnišnico Ljubljana in obuli male nožice. Bilo je ganljivo, prijetno in veselo.

Vesna Viršek in Tatjana Vatovec
 
Skupina Petelinčki se je uvrstila na regijsko srečanje Natisni
Skupina Petelinčki se je uvrstila na regijsko srečanje otroških gledaliških skupin Osrednje Slovenije

Srečanje otroških gledaliških skupin Slovenije je prikaz celotnega delovanja otroške gledališke dejavnosti, zato na njem delujejo otroške gledališke skupine vseh starosti, oblik in zvrsti.

Srečanje otroških gledaliških skupin Slovenije poteka na treh ravneh:
  • a. območno srečanje otroških gledaliških skupin,
  • b. regijsko srečanje otroških gledaliških skupin,
  • c. državno srečanje otroških gledaliških skupin. 

Vseh osem prijavljenih skupin smo se najprej predstavile na območnem srečanju otroških gledaliških skupin svojega območja – Območna izpostava Ivančna gorica. Po ogledu vseh predstav je regijski selektor Gašper Jarni izbral tri najboljše. Mednje se je uvrstila tudi naša skupina Petelinčki VVZ Kekec Grosuplje z mentoricama Darjo Zorec in Ireno Hrovat.

12. 4. 2018 smo se mladi igralci uvrstili s svojo predstavo Petelinček je šel po svetu, med dvanajst najboljših, na regijskem srečanju Osrednje Slovenije - Igrolandija 2018, v Velikih Laščah.





 
KAMENČKI PRIJATELJSTVA NAS POVEZUJEJO V MESECU DECEMBRU Natisni
DECEMBER V KEKECU – ZGORNJI HODNIK V zgornjem hodniku enote Kekec smo v decembru dejavnosti nanizale okoli naše celoletne vizije Kamenčki prijateljstva nas povezujejo. Po Geoloških igrarijah pod vodstvom ga. Petre Žvab Rožič, na katerih smo si ogledali lutkovno predstavo V kraljestvu skalnih mišk in na različne načine spoznavali velike in male kamne, smo se odločili, da si s kamenčki polepšamo tudi konec leta. Zbrane kamenčke so otroci na različne načine poslikali, spravili v škatlico in postavili pod smrekico pri vhodu vrtca. Potem pa smo se vsi skupaj zbrali, ob spremljavi harmonike zapeli otroške pesmi in na koncu si je vsak otrok izbral en kamenček prijateljstva za srečo. S kamenčki so starejši otroci obdarovali tudi mimoidoče v Grosuplju in vsakič priklicali nasmeh in iskrico v njihovih očeh. Otroci so s kamenčki prijateljstva spoznali, kako pomembno je prijateljstvo in kako ga lahko na enostaven način s svojimi medsebojnimi odnosi še krepimo.

Krepili smo tudi medsebojne odnose s starši in pripravili različna popoldanska ustvarjalna srečanja, na katerih smo si skupaj z otroki praznično okrasili igralnico. Pekli smo piškotke z babicami in na obisk sprejeli babico in dedka, čebelarja.

Ustvarjali in igrali smo se z različnimi materiali, se gibali po igralnici, na hodniku, na igrišču in celo po plezalni steni.

Skupaj s starši smo s snežinkami z željami okrasili zimsko drevo prijateljstva, ki krasi naše stopnišče.

December smo zaključili s slavnostnim kosilom, lepimi željami drug drugemu in med prazniki preživeli nepozabne trenutke tudi z družino.









 
Skupina Sovic iz enote Kekec spodnji hodnik vabi: Posadimo vetrnice za Dan Zemlje Natisni
Skupina Sovic iz enote Kekec spodnji hodnik vabi: Posadimo vetrnice za Dan Zemlje



 



 



 



 


 
Petje pesmi Čebelar Natisni
Videoposnetek petja pesmi Čebelar (L. Slak) - otroci iz Kekca SH.