Enota Kekec
Enota Kekec Natisni
Trubarjeva cesta 15,
Grosuplje

Enota – spodnje igralnice
6 oddelkov, starost otrok od 3 let do vstopa v šolo 
Tel: 01 / 786-61-88
Email: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript

Enota novi del 
3 oddelki, starost otrok od 2 do 5 let 
Tel: 01 / 786-61-92
Email: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript

Enota stari del 
3 oddelki, starost otrok 1 do 3 let
Tel: 01 / 786-61-91
Email: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript


Enota Kekec kot največji vrtec v središču Grosuplja ima poleg prostorov namenjenih otrokom, tudi centralno kuhinjo, pralnico ter upravni del VVZ Kekec Grosuplje. Obdaja ga urejeno otroško igrišče z igrali, zelenjem, kjer se dnevno igramo, raziskujemo in družimo. Kot naš junak Kekec, se pogosto podamo v okolico, kjer raziskujemo kulturne in naravne znamenitosti ter druge posebnosti, ki so pomembne za življenje vseh v lokalni skupnosti. 
Za velikimi okni vrtca se vsakodnevno razlega radoživ smeh, prepletajo se nove zgodbe in tkejo prijateljske vezi. Številne zgodbe oživijo na lutkovnem in gledališkem odru in navdušujejo gledalce. 

Povezujejo nas Fit igralnice, ki nas skozi učno okolje spodbujajo k ustvarjalnosti, reševanju gibalnih izzivov, raziskovanju in tako optimalno prispevajo k razvoju in zdravju otrok. 

Naše poslanstvo gradimo na področju humanitarnosti, skrbi za najranljivejše otroke in družine, zato organiziramo različne dobrodelne akcije z namenom prenašanja teh vrednot na otroke.

 
Praznični december v enoti Kekec spodnji hodnik Natisni
Ko vstopite v spodnji hodnik enote Kekec, vam glasba naznani, da ste pravzaprav vstopili v grad. Na to vas opomnijo tudi čudovita gotska okna in dragocen lestenec, ki krasi garderobo. Če ste vstopili premraženi, si lahko roke pogrejete ob toplem kaminu, ob pogledu na okrašeno božično drevesce pa se vam bo ogrelo srce. 

Med sprehodom po grajskem hodniku si lahko v soju bakel ogledate bogate umetniške slike, ki so jih s skupnimi močmi naslikali otroci iz vsakega oddelka. 

V ponedeljek, 2. decembra smo se v skupnem prostoru zbrali vsi prebivalci gradu in ob petju pesmi, prižigu luči in krašenju smrečice otvorili praznični december. Garderoba je s svojo podobo postala glavna grajska dvorana in prijeten prostor za druženje.

 
Strokovne delavke enote Kekec spodnji hodnik


Preberi več...
 
Predpraznični teden v enoti Kekec - spodnji hodnik Natisni
Tretji teden v decembru nas je zapeljal v pravo praznično vzdušje. Vsak dan je otroke čakal bogat program. V Kulturnem domu Grosuplje smo si ogledali predstavo z naslovom "Kdaj pa ti spiš?", ki so nam jo pripravile strokovne delavke VVZ Kekec. To pa ni bila edina predstava. S svojim nastopom so otroke razveselile tudi strokovne delavke naše enote in otrokom odigrale pravljico "Gradič".

Obiskala sta nas tudi grosupljska skavta in nam predala Luč miru iz Betlehema. Ob spremljavi kitare smo v v grajski dvorani skupaj peli in se družili.

Teden smo zaključili z obiskom Božička. Vzel si je čas za obisk v vsaki skupini, se z nami pogovarjal, nam izročil darila in se z otroki fotografiral. Za konec so nam naše kuharice pripravile še slavnostno kosilo s tortico.

Preberi več...
 
BOŽIČKOV POŠTNI AVTOBUS, PRAVLJIČNO DOPOLDNE IN FIT IGRALNICE Natisni
Tudi drugi teden v decembru, se je na spodnjem hodniku enote Kekec dogajalo marsikaj.

V ponedeljek nas je obiskala upokojena vzgojiteljica Lea in otrokom pričarala pravljično dopoldne ob druženju in poslušanju pravljice o Pujsku in njegovi uri.

V sredo, so se odprle vse igralnice in otroci so prehajali iz ene v drugo, tam pa so jih čakale različne gibalne naloge in ovire. 

V četrtek so otroci predšolskih skupin na Adamičevi ploščadi v Grosuplju pričakali Božičkov poštni avtobus. Z avtobusa so poskakale škratovke, Božičkov brat, gospa Zvezdana in poštar Pavli. Ob glasbi in plesu so otroci izročili v poštni nabiralnik svoja pisma, ki so jih napisali za Božička, sedaj pa nestrpno čakajo, da jim odpiše. 

V petek smo teden zaključili z ogledom lutkovne predstave po glasbeni pravljici Gradič, ki smo jo za otroke pripravile strokovne delavke.

Teden je minil, kot bi mignili.

Preberi več...
 
Copatki za najmanjše nožice Natisni


Mesec december je čas obdarovanja in veselja. Z velikim veseljem sva tudi letos obiskali porodnišnico Ljubljana in obuli male nožice. Bilo je ganljivo, prijetno in veselo.

Vesna Viršek in Tatjana Vatovec
 
Skupina Petelinčki se je uvrstila na regijsko srečanje Natisni
Skupina Petelinčki se je uvrstila na regijsko srečanje otroških gledaliških skupin Osrednje Slovenije

Srečanje otroških gledaliških skupin Slovenije je prikaz celotnega delovanja otroške gledališke dejavnosti, zato na njem delujejo otroške gledališke skupine vseh starosti, oblik in zvrsti.

Srečanje otroških gledaliških skupin Slovenije poteka na treh ravneh:
  • a. območno srečanje otroških gledaliških skupin,
  • b. regijsko srečanje otroških gledaliških skupin,
  • c. državno srečanje otroških gledaliških skupin. 

Vseh osem prijavljenih skupin smo se najprej predstavile na območnem srečanju otroških gledaliških skupin svojega območja – Območna izpostava Ivančna gorica. Po ogledu vseh predstav je regijski selektor Gašper Jarni izbral tri najboljše. Mednje se je uvrstila tudi naša skupina Petelinčki VVZ Kekec Grosuplje z mentoricama Darjo Zorec in Ireno Hrovat.

12. 4. 2018 smo se mladi igralci uvrstili s svojo predstavo Petelinček je šel po svetu, med dvanajst najboljših, na regijskem srečanju Osrednje Slovenije - Igrolandija 2018, v Velikih Laščah.

 
KAMENČKI PRIJATELJSTVA NAS POVEZUJEJO V MESECU DECEMBRU Natisni
DECEMBER V KEKECU – ZGORNJI HODNIK V zgornjem hodniku enote Kekec smo v decembru dejavnosti nanizale okoli naše celoletne vizije Kamenčki prijateljstva nas povezujejo. Po Geoloških igrarijah pod vodstvom ga. Petre Žvab Rožič, na katerih smo si ogledali lutkovno predstavo V kraljestvu skalnih mišk in na različne načine spoznavali velike in male kamne, smo se odločili, da si s kamenčki polepšamo tudi konec leta. Zbrane kamenčke so otroci na različne načine poslikali, spravili v škatlico in postavili pod smrekico pri vhodu vrtca. Potem pa smo se vsi skupaj zbrali, ob spremljavi harmonike zapeli otroške pesmi in na koncu si je vsak otrok izbral en kamenček prijateljstva za srečo. S kamenčki so starejši otroci obdarovali tudi mimoidoče v Grosuplju in vsakič priklicali nasmeh in iskrico v njihovih očeh. Otroci so s kamenčki prijateljstva spoznali, kako pomembno je prijateljstvo in kako ga lahko na enostaven način s svojimi medsebojnimi odnosi še krepimo.

Krepili smo tudi medsebojne odnose s starši in pripravili različna popoldanska ustvarjalna srečanja, na katerih smo si skupaj z otroki praznično okrasili igralnico. Pekli smo piškotke z babicami in na obisk sprejeli babico in dedka, čebelarja.

Ustvarjali in igrali smo se z različnimi materiali, se gibali po igralnici, na hodniku, na igrišču in celo po plezalni steni.

Skupaj s starši smo s snežinkami z željami okrasili zimsko drevo prijateljstva, ki krasi naše stopnišče.

December smo zaključili s slavnostnim kosilom, lepimi željami drug drugemu in med prazniki preživeli nepozabne trenutke tudi z družino.

 
Skupina Sovic iz enote Kekec spodnji hodnik vabi: Posadimo vetrnice za Dan Zemlje Natisni
Skupina Sovic iz enote Kekec spodnji hodnik vabi: Posadimo vetrnice za Dan Zemlje    


 
Petje pesmi Čebelar Natisni
Videoposnetek petja pesmi Čebelar (L. Slak) - otroci iz Kekca SH.