Podrobnosti za Narava z nami in mi z njo
LastnostVrednost
ImeNarava z nami in mi z njo
Opis Slava Wechtersbach, vzgojiteljica, VVZ Kekec Grosuplje
Jožica Bambič, vzgojiteljica, VVZ Kekec Grosuplje

Povzetek
Poletje v naravi je čas rasti. To je čas za izlete do potočka v bližini vrtca, kjer prisluhnemo šumenju vode, opazujemo igro svetlobe in nabiramo kamenčke. Pot nas pelje prek travnika, ki je poln metuljev in drugih skrivnostnih živalic, in naprej do rodovitnih polj ob grosupeljskem domu za ostarele. V gozdu ob vojašnici se nadihamo dišečega zraka in se lovimo okoli zelenih dreves .Vse to nam ponuja naša »Rožletova pot « na katero se podajamo »Rožletovi pohodniki«.
Otroci tako v naravnem okolju pridobivajo najrazličnejše gibalne izkušnje.
Igrišče vrtca je mala, zelena oaza sredi blokovskega naselja v Grosupljem. Urejeno je tako, da omogoča otrokom različne gibalne dejavnosti ob plezalih, gugalnicah, zviralih in drugih igralih. Igralna površina, pokrita z asfaltom nudi otrokom možnosti vožnje s skirojem, različne igre z žogo, elementarne in druge igre. Na travnatem delu igrišča se dviguje manjši griček, po katerem se otroci lahko vzpenjajo in spuščajo, pozimi tudi sankajo.
Na vrhuncu poletja (julij, avgust 2008) smo v naše spodbudno okolje in pod naravno senco dreves postavili šotore in »taborjenje« se je začelo.

Ključne besede: Rožletova pot, dejavnosti v naravi, taborniki


Ime datotekeNarava_z_nami_in_mi_z_njo.doc
Velikost datotekePrazno
Tip datotekedoc (Mime Tip: application/msword)
UstvarjalecMatej
Ustvarjen na: 23/02/2009 10:51
GledalciVsi
Odobreno odUrednik
Zadetki6684 Zadetki
Nazadnje posodobljeno na 23/02/2009 10:53
Domača stran
CRC Preskusna vsota
MD5 Preskusna vsota