Podrobnosti za EKO FERDO - SMETI KJE IMATE SVOJ DOM?
LastnostVrednost
ImeEKO FERDO - SMETI KJE IMATE SVOJ DOM?
Opis

VVZ Kekec Grosuplje
Petra Bor, dipl.vzg. predšolskih otrok


POVZETEK

V ekološkem projektu »Smeti, kje imate svoj dom?«, je VVZ Kekec Grosuplje sodeloval z ekološkim radiem Zeleni val, preko katerega smo vključili otroke od 3-6 let, iz vrtcev občin: Grosuplje, Ivančna gorica, Ig, Škofljica, Velike Lašče in Videm-Dobrepolje. V občinah smo sodelovali tudi v občinskih mesečnih glasilih.
Projekt smo realizirali v štiriindvajsetih vrtcih, v času od februarja do junija 2007. Hkrati so potekale ekološke teme v kontaktnih otroških oddajah EKO FERDO, vsako nedeljo med 8-9 uro v programu radia.
Eko Ferdo je zmajček, ki otrokom ob moji pomoči skuša svoje izkušnje preko medijev in s svojo prisotnostjo, preko gledališke igre, podati svoje izkušnje o tem, kako sam in drugi ljudje vplivajo na naravo in kako lahko dejavno prispevajo k varovanju in ohranjanju naravnega okolja. Otroci so si tako pridobivali konkretne izkušnje, razvijali so si pojme, kot so: odpadki, ločevanje odpadkov, ekološki otok, recikliranje, razvijali so si naravoslovno mišljenje, sklepanje, preko igre so razvijali čut za naravo in njeno ohranitev.
Otroci so bili aktivno vključeni v igro ločevanja odpadkov, vzpostavili so kontakt z zmajem, med igro, petjem in plesom so spoznali posledice kopičenja odpadkov za naravo. Preko igre jim je bila dana možnost in spodbuda, da sami sprašujejo in iščejo odgovore na ustvarjeno situacijo.
Projekt smo zaključili v Mestni knjižnici Grosuplje, v sklepni prireditvi in predstavitvi vrtcev s svojimi ekološkimi projekti.?

Ključne besede: ODPADKI, EKOLOŠKI OTOK, VRTCI, MEDIJI, ZMAJČEK FERDO.

Ime datotekeEKOLOGIJA ZA BOLJSI JUTRI.doc
Velikost datoteke78.5 kB
Tip datotekedoc (Mime Tip: application/msword)
UstvarjalecMatej
Ustvarjen na: 18/02/2009 10:27
GledalciVsi
Odobreno odUrednik
Zadetki10411 Zadetki
Nazadnje posodobljeno na 18/02/2009 10:30
Domača stran
CRC Preskusna vsota
MD5 Preskusna vsota