Podrobnosti za Študijski obisk predstavnikov organizacije CHILD CARE INTERNATIONAL iz Nizozemske
LastnostVrednost
ImeŠtudijski obisk predstavnikov organizacije CHILD CARE INTERNATIONAL iz Nizozemske
Opis
Child Care International (CCI) je fundacija s sedežem na Nizozemskem. Njeno poslanstvo je skrb za mednarodno izmenjavo znanj in izkušenj v zvezi s storitvami vzgoje in izobraževanja v zgodnjem otroštvu. Njihove dejavnosti so organizacija seminarjev za strokovne delavce, publiciranje in s tem omogočanje dostopa do mednarodnih dokumentov za nizozemski sektor izobraževanja, organizacija študijskih obiskov ter mrežene strokovnim delavce v državi in izven.

Z namenom izmenjave dobrih vzgojno-izobraževalnih praks zgodnega otroštva med Nizozemsko in Slovenijo je potekal obisk petčlanske nizozemske delegacije v VVZ Kekec Grosuplje 12. novembra letos, ki ja je organiziral Pedagoški inštitut Ljubljana, Center Korak za korakom. Ogledali so si naši enoti Mojca in Pastirček in se srečali z vodstvom vrtca in strokovnimi delavkami. Predstavili smo jim projekt TALE (Toscan Approach Learning for ECEC), vnašanje sprememb v učno okolje otrok, dokumentiranje, povezovanje z lokalno skupnostjo v okviru dela z otroki ter profesionalni razvoj zaposlenih.

V pogovoru so izrazili pohvalo visoko kakovostnemu programu pri delu z najmlajšimi do 3. leta starosti, ki so si ga ogledali, visoki stopnji strokovne avtonomije strokovnih delavk, ki ta program izvajajo, aktivnim oblikam sodelovanja s starši ter učinkovitemu sistemu profesionalnega razvoja zaposlenih.

Predstavnice Pedagoškega inštituta RRCPI KZK pa so jih seznanile s projektom Zagotavljanje dostopa do kakovostnih predšolskih programov romskih otrok in njihovih staršev (PPROS), z načini povezovanja z lokalnimi skupnostmi v Sloveniji ter s profesionalnim razvojem strokovnih delavcev, vključenih v projekt.


Ime datoteke2016_Studijski_obisk.doc
Velikost datoteke15 kB
Tip datotekedoc (Mime Tip: application/msword)
UstvarjalecMatej
Ustvarjen na: 30/03/2016 07:57
GledalciVsi
Odobreno odUrednik
Zadetki1007 Zadetki
Nazadnje posodobljeno na 30/03/2016 08:12
Domača stran
CRC Preskusna vsota
MD5 Preskusna vsota