Majhna hišica, veliko zavetje Natisni
VVZ KEKEC GROSUPLJE        
Trubarjeva cesta 15                                    
1290 Grosuplje

Datum: 06/04-2011


»Majhna hišica, veliko zavetje«

Holding Slovenske elektrarne (HSE) je v svojih prizadevanjih izobraževati otroke o obnovljivih virih energije in skrbi za okolje januarja letos začel s projektom »Majhna hišica, veliko zavetje«. Vseslovenska akcija je v okviru projekta Modri Jan potekala v 301 vrtcu, v njej pa je sodelovalo več kot 5.000 otrok. HSE je vrtcem poslal material za izdelavo ptičjih hišic in pobarvanke, otroci pa so ob pomoči odraslih izdelali krmilnice, jih postavili v naravno okolje in fotografirali. V projekt so se vključili tudi otroci iz našega vrtca.

Izdelavi in pošiljanju fotografij z izdelki otrok in njihovih mentorjev je sledilo spletno glasovanje, ki je trajalo do 5. marca, z njim pa so določili zmagovalce najlepših in najizvirnejših treh ptičjih hišic. Med zmagovalci so otroci iz skupine PIKAPOLONICE z Judito Rajnar in Klavdijo Kresnik iz našega vrtca. Za nagrado so prejeli obisk Modrega Jana z zanimivo in poučno ekoanimacijo.

A s tem še ni vsega konec. Projekt »Majhna hišica, veliko zavetje« je  zaradi odmevnosti, ki ga je bil deležen, najizvirnejše ptičje krmilnice postavil na ogled vsem. Tako so ptičje krmilnice in pobarvanke ptic od 30. marca dalje razstavljene v Kobilarni Lipica – pred vhodom v pokrito jahalnico. Razstavo si lahko ogledate do 5. maja, medtem ko so fotografije vseh sodelujočih hišk in otroških pobarvank na voljo tudi na spletni povezavi www.modri-jan.si/ptice.

Vabljeni na ogled razstave!

Andreja Jaklič Šimnic
pom. ravnateljice