KAKO SO SE IGRALI NEKOČ IN KAKO SE IGRAMO DANES Natisni
VVZ KEKEC GROSUPLJE IN ZAVOD FIT SLOVENIJA
sta 7. maja 2011 v športni dvorani Brinje prikazala

FIT KMEČKE IGRE
»KAKO SO SE IGRALI NEKOČ IN KAKO SE IGRAMO DANES«.


Prireditev je bila posvečena 30-letnici vrtca Kekec in 40 letnici vrtca Tinkara.
Praznični dan je zaokrožil naše celotno delo in uresničevanje naše vizije, odpiranje vrtca novim pristopom. V mednarodni projekt Fit, ki ga vodi  dipl. fiziologinja Barbara Konda, smo vključeni drugo leto. Tokrat smo združili gibanje z igro in preteklostjo, saj radi raziskujemo domači kraj, kulturne in zgodovinske pomnike ter obiskujemo ljudi, ki nam o življenju nekoč vedo povedati zanimive zgodbe.

Tako smo na poti iz podeželja v meto raziskovali: »Kako so se igrali nekoč in kako se igramo danes«. Vse to so prikazali otroci v kmečkih igrah, nekoliko drugače. Igre je vodila Barbara Konda, z glasbo in petjem pa jih je popestrila Nuša Derenda.

Zahvaljujemo se Barbari Konda za čudovit dogodek, ki ga je ustvarjala za nas in z nami, njunima sodelavkama Tadeji in Anji, otrokom iz vrtca Kekec in Tinkara, ter njihovim strokovnim delavkam za odlično opravljeno delo, pa tudi vsem ostalim sodelavkam in sodelavcem za pripravljenost in sodelovanje pri pripravi in poteku prazničnega dogodka.

Zahvaljujemo se županu dr. Petru Verliču, podžupanoma Iztoku Vrhovcu in Dušanu Hočevarju, gostom, staršem in vsem ostalim obiskovalcem, ki ste prireditev spremljali in praznovali z nami.

Majda Fajdiga, ravnateljica

Fotografije:
http://galerija.fotoprijatelj.com/index.php?module=media&pId=100&category=gallery/PRIREDITVE/VVOKEKEC