Dobrodelni gledališki maraton za Manco Natisni

 

Spoštovani starši!

 

Bili ste čudoviti.

Ponosni smo na vas.

Z Vašo požrtvovalnostjo –

na vseh nivojih aktivnosti za »našo Manco«,

smo prispevali h boljšemu jutri pomoči potrebni

in sebi dokazali,

da zmoremo tako plemeniti delo.

 

Hvala!

strokovne delavke

 enote Kekec spodnji hodnikLjudje smo kot školjke

Ljudje smo kot školjke, škoda, da se drug drugemu večkrat ne odpremo, da bi videli bisere. Ko govorim o biserih, mislim na vas starši. S svojo humano naravnanost, ste deklici poklonili dolgo biserno ogrlico. Ovita v njo, je dobila košček vsakega, košček ljubezni, košček upanja za boljši jutri. Zdravje je naše bogastvo. «Ali je tisti, ki je bolan, reven?« 

Živimo v skupnosti, ki je materialistično naravnana, ob tem velikokrat pozabimo na bližnje, tudi sosede. Vemo, da obstajajo ljudje pomoči potrebni, da bi jim lahko pomagali. Naša hotenja hitro zbledijo ob preobremenjenem dnevnem urniku, ki nas stiska v  tesen obroč.  Zmanjka nam časa, slaba vest pa nam trka na naša vrata, ker smo ljudje, humana bitja, odvisni drug od drugega in si želimo, da smo  sprejeti.
Naj se vrnem na bogastvo. Bogat je tisti, ki daje, pa naj bo to delček sebe, čas ki ga poklonimo drugim, spodbuda, lepa beseda ali kakršnakoli pomoč tudi materialna, ker današnji čas bolj krade kot daje.
Zgodilo se je nekega dne, ko smo starši in vzgojiteljice uslišali utrip pomoči za našo Manco, ki ima cerebralno paralizo. S spodbudo ravnateljice Majde Fajdiga, v sodelovanju s Prostovoljnim gasilskim društvom Grosuplje, s plesno šolo Tina in ansamblom Podvig, smo strokovne delavke iz enote Kekec začele akcijo. Skupaj smo organizirali Humanitarni gledališki maraton za Manco. Ob druženju, ogledu gledaliških predstav, ki so jih igrali starši otrok in strokovne delavke, ob ritmu narodno-zabavne glasbe ansambla Podvig in plesu skupine Tina, smo spoznali prisrčno deklico Manco.  Njeno veselje in dobro počutje med nami nam je dalo vedeti, da smo ravnali prav.

Vesela sem, da imam poklic vzgojiteljice in da so otroci moje bogastvo. Tako jim lahko dnevno delim bisere, ogrlico pa nosim tudi sama. Rada jo delim tudi z vami. 

Judita Rajnar