Dan druženja in gibanja treh generacij na Rožletovi poti Natisni
9. maja 2009 smo v vrtcu ROŽLE v sodelovanju s ŠPORT ŠPASOM  organizirali pohod treh generacij  »PO ROŽLETOVI POTI«.
Na pot smo se podali najmlajši, njihovi starši, dedki, babice, stanovalci Doma starejših občanov, člani Univerze za tretje življenjsko obdobje in seveda vzgojiteljice iz vseh enot vrtca Kekec Grosuplje. Vsak udeleženec je dobil na startu priponko, zgibanko, vodo in za dobro voljo še Rožletovo malico.
Izkušnje, modrosti in znanja starejših so podlaga in podpora za mlade in z njimi spodbujamo sodelovanje med generacijami. Tako že najmlajše učimo hoditi po mostu med generacijami.
Ob povratku na cilj v vrtec Rožle je najmlajše presenetil zmajček Ferdo.  Vsi udeleženci so si lahko izmerili krvni tlak in si ogledali predstavitev eko igrač iz vrtca Kosobrin,. Predstavnice univerze za tretje življenjsko obdobje so nam demonstrirale nordijsko hojo. Čebelarstvo Tomažič nam je predstavilo svoje sladke, medene izdelke.
V vseh enotah  vrtca Kekec je potekala velika akcija zbiranja odpadnega papirja in uspeli smo zbrati več kot dve toni papirja.
Zelo velik odziv navdušenih pohodnikov nam daje zagon za naprej.  Ob tej priliki se zahvaljujemo vsem, ki so nam pomagali pri organizaciji in izvedbi dogodka: ZD Grosuplje, Univerza za tretje življenjsko obdobje, Pekarna Grosuplje,Čebelarstvo Tomažič, TV Grosuplje, radio Zeleni val, prostovoljno gasilsko društvo Gatina in KS Grosuplje.
Druženje treh generacij ljudi gradijo neprecenljive in pristne odnose v naši družbi.


                                                                                                              Strokovne delavke vrtca Rožle