12. MAJ 2012 ŠPORT ŠPAS DAN DRUŽENJA IN GIBANJA VSEH GENERACIJ Natisni
POHOD PO ROŽLETOVI POTI

V soboto, 12/05-2012 smo se pridružili množici »vseh generacij« širom po Sloveniji in že četrto leto zapored zakorakali PO ROŽLETOVI POTI.

Letošnje tema druženja je bila MEDSEBOJNI IN MEDSOSEDSKI ODNOSI – SOSED SOSEDU SOSED.
Jutro je bilo kot naročeno. Ura se je bližala 8.30 zjutraj. Na igrišču in dvorišču vrtca Rožle so potekala še zadnja opravila pred startom. Prihajali so tudi že prvi pohodniki. Vse je teklo mirno, organizirano, v razpoloženju ljudi pa je bilo čutiti dobro razpoloženje, veselje in pričakovanje.
Prvi  zvoki glasbe, vonj po aromatičnem zeliščnem času ter sveže pečenem kruhu so napovedovali čudovit dan.

Pridružili so se že znani stalni gostje pohoda: Društvo podeželskih žena Sončnica, ki je poskrbelo za »Rožletovo malico« z domačim kruhom (Sonja Boh in Anica Zupančič), ZD Grosuplje (ga. Sonja Kerin Kos), ki je pohodnikom merila krvni tlak in sladkor, zeliščarka Marija Jamnik z bogato zakladnico nasvetov, zdravilnih kapljic in mazil, UTŽO je poskrbela za promocijo nordijske hoje (Andreja Smolič in Zinka Vidmar), enota vrtca Mojca (vzgojiteljica Stanka Kajba) je predstavila izdelane male instrumente in vodila delavnico izdelovanja brenkal in ropotulj.
Na stojnicah je potekala tudi predstavitev pravkar izšle eko slikanice Platana Levček otrok iz vrtca Kekec z vzgojiteljico Judito Rajnar ter slikanice Pravljica v drevesu, ki jo je po mislih in sanjah otrok skupine »Mravljice« iz vrtca Rožle zapisala Majda Senčar. 
Pohodnike vseh generacij je s svojo prisotnostjo počastila najstarejša udeleženka, 102-letna ga. Anica Geržej.
Letošnja častna gostja je bila mlada in uspešna ritmična gimnastičarka, domačinka Tjaša Šeme, ki je vse navzoče navdušila s predstavitvijo ritmično-gimnastičnih disciplin s posameznimi rekviziti (vrv, obroč, žoga, kiji, trak). Tjaša je naznanila tudi začetek pohoda. Pohodniki so se med potjo srečali s predstavniki Slovenske vojske, ki so jim pripravili predstavitev opreme, vozila…Na cilju je vsak prejel spominski žig, poleg najstarejše udeleženke smo razglasili tudi najmlajšo udeleženko in najštevilčnejšo družino.
Vse  skupaj je v sproščeno in prijetno celoto povezala Petra Bor, ki je vodila celotno dogajanje. Pomagal ji je tudi mladi glasbenik Janez Potokar iz skupine Paralelka, ki je poskrbel za poskočne ritme in glasbeno vzdušje. Otroke pa je na cilju pričakal  Zmajček Ferdo.

Na snidenje na 5. Rožletovem pohodu v maju 2013. Srečno!