Šmarje kot ga vidijo otroci Natisni
V skupini Ježki (3-5let), enota Pika, smo se lotili raziskovanja in odkrivanja Šmarja z okolico. Otroci so se izkazali, kot dobri turistični vodiči, saj je vsak izmed otrok naju in prijatelje peljal na sprehod do njegove hiše, obenem pa smo opazovali tudi sam kraj in znamenitosti v njem. 

K sodelovanju smo povabili tudi starše. Skupaj z otroki so izdelali svoj dom, hišo, iz odpadnega materiala. Vabilu so se v dogovorjenem roku odzvale vse družine. Hišic se je nabralo veliko in odločili smo se, da pripravimo maketo Šmarja z okolico. V ta namen smo v vrtcu izdelovali še več manjših hiš, večje otrokom pomembne zgradbe in detajle, ki jih otroci vidijo v Šmarju. V maju smo pripravili razstavo v Turenčku, ki je bila na ogled širši javnosti. Razstavili smo vse o čemer smo se pogovorjali in veliko maketo.

Hvala, da ste nama tekom celotnega vrtčevskega leta stali ob strani in smo skupaj lahko izpeljali vse kar smo si zastavili. Iskrena hvala tudi vsem, ki ste si vzeli čas in si razstavo, v katero so otroci vložili veliko truda ogledali.

Tina Kocman in Nuša Erjavec (skupina Ježki, enota Pika, VVZ Kekec Grosuplje)