Aktualne novice
Tradicionalni Kostanjčkov piknik v vrtcu Pika Natisni
V vrtcu PIKA smo imeli ob tednu otroka tradicionalni Kostanjčkov piknik, ki je namenjen druženju in spoznavanju otrok in staršev našega vrtca.
Preberi več...
 
TEDEN OTROKA V VRTCU TINKARA Natisni


Tudi v našem vrtcu Tinkara je v tednu otroka posijalo sonce sreče. Odločile smo se, da prve tri dni otroci sami izberejo dejavnosti, ki bi se odvijale v posameznih oddelkih. Z nevihto idej smo dobile različne predloge, ki smo jih z otroki tudi izvedle.  Zaželeli so si predvsem igro s prijatelji v različnih kotičkih, ustvarjanje z različnimi materiali, igre na prostem, ples, gledanje risank….Izpolnili smo željo prav vsakemu otroku. Otroci so bili sproščeni in so se neizmerno zabavali.     
 

 
Preberi več...
 
SPOŠTOVANI STARŠI! Natisni

Iz brezskrbnih poletnih dni smo pogumno zakorakali v september – za nas in vas nov začetek vrtčevega leta.
Dobrodošli v našem vrtcu. Veselimo se skupnih doživetij, pri otrocih bomo spodbujali radovednost, ustvarjalnost, učenje v različnih okoljih ter privzgajali pozitivne vrednote.

Strokovne delavke in vsi ostali zaposleni Vam želimo kot partnerji pri vzgoji ponuditi roko in zagotavljati, da bosta teorija in praksa deležni enake pozornosti.

V letošnjem šolskem/vrtčevem letu nas bo vodila prednostna naloga »Ekologija odnosov«, saj so tudi odnosi pomemben del ekologije. Ohranimo vrednote, vzgajajmo močne in srčne otroke. Naloga nas vseh odraslih je, da smo otrokom dober vzgled, ki jim bo poleg lastnih izkušenj dal neprecenljivo znanje za življenje in dvigoval njihovo ekološko zavest. Skozi vsa področja kurikula se bo vsakodnevno prepletalo  tudi gibanje v prostorih vrtca in na zunanjih površinah. 

Naj bodo otroci pripravljeni na svet, ki jih čaka in naj vanj vstopijo pogumno. Pogumno stopajmo v svet tudi mi. Koraki nikoli ne bodo pretežki, če jim bomo sledili s srcem in upanjem na uspeh.

Pri otrocih ni majhnih korakov. Vse, kar storijo in naredijo, so velike stvari. Predvsem srca imajo večja kot mi – odrasli. Vanje spravijo vse, kar vidijo in vse, česar se zavedajo – tudi majhen kamenček, ki so ga opazili na cesti, listek z drevesa, poljubček kar-tako, mravljico ali črička, predvsem pa vse ljudi, ki so okoli njih…« (Pearl S. Buck).


                                                                                 Majda Fajdiga, ravnateljica 
 
E-Asistent Natisni
 
Seznam sprejetih otrok in čakalni seznam za šolsko leto 2017/18 Natisni
Seznam sprejetih otrok in čakalni seznam za šolsko leto 2017/18 (klikni - .doc datoteka)